Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2014 15:31

Львів'яни через кіно підтримають Олега Сенцова

Львів'яни через кіно підтримають Олега Сенцова

З 23 до 28 жовтня у Львові відбудеться "Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова". Організовує Державне агентство України з питань кіно та Національний центр Олександра Довженка. "Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова" буде проведений вшосте. Така акція проходила в Києві, Тернополі, Івано-Франківську, Луцьку та Ужгороді. Міні-фестиваль має на меті широкий розголос щодо долі українського режисера Олега Сенцова, незаконно заарештованого в Криму і перевезеного до Росії.

Відкриватиме львівський "Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова" в кінотеатрі "Коперник" на однойменній вулиці під номером 9 фільм "Гамер" Сенцова. У ньому доречно і актуально говориться про окремих маленьких людей, яких суспільство вважає маргіналами.

"Українське кіно також залишалося без уваги суспільства — і через свою недолугість, і через свою невидимість. "Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова" покликаний цю ситуацію трохи змінити, показуючи шість різних українських фільмів - від художніх музичних комедій таких, як "Трубач" до історичних драм на кшталт "Параджанов", та актуальних документальних фільмів про Війну (альманах короткометражок "Вавілон'13"), - кажуть організатори. - Різножанровість та тематична розлогість презентованих стрічок окреслить індустріальну та художню картину українського кінематографічного сьогодення. Адже кожний із фільмів "Тижня українського кіно на підтримку Олега Сенцова" вже мав і прокатну, і фестивальну долю, показуючись і на фестивалях класу "А" ("Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія") і на багатьох міжнародних кінофестивалях ("Істальгія")".

Програма "Тижня українського кіно на підтримку Олега Сенцова"
23 жовтня 19.00 — "Гамер" (реж. Олег Сенцов)
24 жовтня 19.00 — "Трубач" (реж. Анатолій Матешко)
25 жовтня 19.00 — "Істальгія" (реж. Дар'я Онищенко),
26 жовтня 19.00 — "Параджанов" (реж. Олена Фетісова, Серж Аведікян)
27 жовтня 19.00 — "Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія" (реж. Юрій Іллєнко)
28 жовтня 19.00 — альманах короткометражної документалістики "Вавилон'13".

Зібрані кошти підуть на підтримку заарештованого кінорежисера Олега Санцова, який зараз перебуває у СІЗО Лефортово у Москві за підозрою у тероризмі.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни через кіно підтримають Олега Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі