середа, 23 квітня 2014 15:42

Літературну "Русскую Премию" отримав кримський поет

Літературну "Русскую Премию" отримав кримський поет
Андрій Поляков/ Фото: colta.ru

У Москві відбулася церемонія нагородження лауреатів міжнародного літературного конкурсу "Російська премія" за підсумками 2013 року.

Переможцем у номінації "Поезія" став поет із Сімферополя Андрій Поляков. Він нагороджений за книгу віршів "Письмо", номіновану до участі в конкурсі літературним об'єднанням "Кримський клуб".

Кращою у номінації "Мала проза" визнали збірку оповідань "Тимур і його літо" молодого письменника з Алма-Ати Іллі Одегова. Диплом другого ступеня вручено Олександру Стесину з Нью-Йорка ("Повернися і візьми"), третє місце у Олени Стяжкіної з Донецька ("Один талант").

У номінації "Велика проза" перша премія присуджена молодому письменнику з Мінська Саші Філіпенко за його дебютний роман "Колишній син". Роман Олексія Нікітіна з Києва "Victory park" посів друге місце, диплом третього ступеня за роман "На південь від Вірджинії" отримав письменник з Вашингтона Валерій Бочков.

Міжнародний літературний конкурс "Російська премія" засновано в 2005 році з метою збереження і розвитку російської мови як унікального явища світової культури і підтримки російськомовних письменників світу. Конкурс проводиться у трьох номінаціях: "Велика проза" (романи), "Мала проза" (збірки оповідань і повісті) і "Поезія". Переможець у кожній номінації отримує премію у розмірі 150 тисяч рублів. Лауреати, які посіли 2-е і 3-е місця у кожній номінації отримують по 60 тисяч рублів і 45 тисяч рублів відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Літературну "Русскую Премию" отримав кримський поет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі