середа, 30 липня 2014 11:55

Led Zeppelin випустять альтернативну версію відомої пісні Stairway To Heaven

Led Zeppelin випустять альтернативну версію відомої пісні Stairway To Heaven
Фото: AFP

Британська рок-група Led Zeppelin випустить раніше не відому альтернативну версію пісні Stairway To Heaven, повідомляє Independent з посиланням на прес-службу лейблу Atlantic. Трек буде включений в перевиданий альбом Led Zeppelin IV, реліз якого запланований на жовтень. Запис надав гітарист колективу Джиммі Пейдж, який виконав пісні сольну інструментальну партію.

"Альтернативна версія Stairway To Heaven зведена в Sunset Sound Studio в Лос-Анджелесі, і шанувальники почують одну з найбільш шанованих пісень усіх часів так, як не чули ніколи раніше", - пояснюють представники Atlantic.

Група також готує ремастеринг альбому Houses of the Holy. Обидва пісенних збірника вийдуть на CD і в вініловому варіанті. До них увійдуть і кілька інших маловідомих і треків, що раніше не видавалися. Бокс-сети доповнить книга з історією Led Zeppelin і рідкісними фотографіями.

Пісня Stairway to Heaven була записана в 1971 році і стала "візитною карткою" групи, хоча самі музиканти оцінювали її по-різному. Сам альбом Led Zeppelin IV, у який включений трек, випустили в тому ж році. Він вважається однією з найбільш успішних комерційних робіт в історії рок-музики - тільки в США тираж платівки склав більше 23 мільйонів примірників. Прем'єра альбому Houses of the Holy відбулася двома роками пізніше. Збірник мав не менший успіх у публіки, ніж попередній.

Зараз ви читаєте новину «Led Zeppelin випустять альтернативну версію відомої пісні Stairway To Heaven». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі