Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2014 14:15

Купа білого паперу та модернова обробка гімну - cтартував 7-й ГогольFest
14

Фото: Фото: Настя Ґудзь/cultprostir.com.ua

Вчора, 11 вересня, на території арт-заводу на Видубичах, відбулося відкриття VІІ міжнародного фестивалю сучасного мистецтва ГОГОЛЬФЕСТ, пише Culprostir.

Перформанс-відкриття за участі Dakh Daughters band та французького гурту Orkestronika відвідали близько 15 тисяч гостей, у тому числі діячів культури, а також Міністр культури Євген Нищук.

Нищук зауважив, що ГОГОЛЬФЕСТ є важливою подією і Міністерство культури підтримуватиме його надалі:

"Ми підтримали цьогорічний ГОГОЛЬФЕСТ на скільки могли – виділили 400 тисяч гривень. Це об'ємний і масштабний фестиваль. Дуже приємно, що багато відвідувачів, це достойно і свідчить про те, що фестиваль потрібен. Особливо для молоді, яка знаходить тут спілкування у образах. А ми підтримуємо фінансово і надалі готові спілкуватися і працювати з Владом Троїцьким."

Цього року на фестивалі працюють п'ятнадцять напрямків. Окрім традиційних музичної, театральної та кіно програм, представлені також нові – фуд-арт, фешн-арт, архітектурна.

На фестивалі одночасно працюють десять локацій. З'явився новий майданчик на березі Дніпра - "Тихий хід".

Протягом 10 днів фестивалю на музичних сценах виступить близько 65 гуртів, також відбудуться одинадцять академічних концертів. У кінотеатрі пройдуть близько 50 показів, в тому числі фестивалів ОМКФ, DocuDays, KISFF. На театральному майданчику відбудеться 26 вистав та перформансів. Освітня програма фестивалю включає близько 60 майстер-класів, воркшопів та лекцій.

На ГОГОЛЬФЕСТі задіяні близько 150 волонтерів.

Зараз ви читаєте новину «Купа білого паперу та модернова обробка гімну - cтартував 7-й ГогольFest». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі