Ексклюзиви
середа, 30 липня 2014 21:39

Кримське золото скіфів можуть вилучити в рахунок боргу по справі ЮКОСа

Кримське золото скіфів можуть вилучити в рахунок боргу по справі ЮКОСа
Фото: tavrida.museum.crimea.ua

Колекція скіфського золота, вивезена в лютому з кримських музеїв на виставку в археологічний музей Алларда Пірсона в Амстердамі, може бути вилучена в рахунок боргу по справі ЮКОСа.

Про це виданню РІА Новини повідомив керуючий партнер колегії адвокатів "Легіс Груп" Сергій Горбачов.

"Затягування вирішення питання щодо повернення цих культурних цінностей робить можливим накладення на нього стягнення у гучній справі, дозволеній Постійною палатою Третейського суду на користь GML (Group Menatep Limited), у разі якщо вона, звичайно, не буде оскаржена Російською Федерацією", - вважає Горбачов.

Варто відзначити, що колекція була вивезена ще до анексії Криму Росією. Раніше Міністерство культури України заявило, що експонати колекції будуть повернуті Києву, так як визнані державною власністю України.

У міністерстві культури Криму у свою чергу заявили, що нідерландські партнери пообіцяли повідомити їх про своє рішення відразу після його прийняття. Поки що виставка, яку планувалося закрити в травні, продовжена до кінця серпня.

Експерти вже говорили про те, що у справі ЮКОСа можуть бути заарештовані будь-які культурні цінності, що належать Росії і знаходяться на території ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Кримське золото скіфів можуть вилучити в рахунок боргу по справі ЮКОСа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі