пʼятниця, 19 грудня 2014 14:21

"Креативна Європа" - Україна розраховує на фінансування культурних проектів з бюджету ЄС

"Креативна Європа" - Україна розраховує на фінансування культурних проектів з бюджету ЄС

У столиці Бельгії відбулися традиційні щотижневі "брюссельські дебати", в рамках яких Україна і Євросоюз відзначили взаємну зацікавленість в участі України у програмі "Креативна Європа". Про це повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Програма "Креативна Європа" дасть офіційний старт, швидше за все, з 1 січня 2015 р.

Раніше Україна та ЄС спільно закликали зацікавлені культурні та творчі організації використовувати можливості програми для розвитку транснаціональної співпраці між культурними і творчими акторами. І також інші можливості - для транснаціонального поширення культурних і творчих робіт, з метою забезпечити мобільність фахівців у цій сфері.

Нагадаємо, раніше про те, щоб приєднатися до "Креативної Європи", заявляла Олеся Островська, на той час - ще перший заступник міністра культури України.

"Виробити довгострокову стратегію для культури, приєднатися до Креативної Європи, переконати парламент і заснувати Український культурний фонд, налагоджувати професійну комунікацію між музеями", - писала Островська напередодні своєї відставки.

Нагадаємо, програма "Креативна Європа" буде здійснюватися до 2020 року, Євросоюз виділив на ці цілі майже 1,46 млрд євро. Програма поширюється на країни ЄС, країни-кандидати, а також сусідні країни, в тому числі й на Україну.

 

Зараз ви читаєте новину «"Креативна Європа" - Україна розраховує на фінансування культурних проектів з бюджету ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі