Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2014 10:40

"Коли малюю Христа, молюся, щоб душа не думала про гроші"
15

Фото: Світлана Корженко

Напередодні Великодня у столичному "Шоколадному будиночку" відкрилася виставка львівського художника Любомира Мартинюка "Любов Бога". Показують натюрморти та картини із ликом Ісуса Христа.

"Коли мені запропонувала у цьому музеї відкрити свою виставку, планував представити лише картини із образами Христа. Та за день до відкриття вирішив, що експозицію потрібно заповнити не лише його ликами, а й натюрмортами", - розповів Либомир Мартинюк кореспонденту Gazeta.ua.

"Я страшенно хочу Господа прославити, але боюся його знеславити. Тому всі свої роботи критикую. Недавно читав дітям лекцію, хтось із них мені сказав: "Напевне, ви дуже горді, що у вас такі картини вдаються". Мені було приємно це чути. Хоч думаю, що лики Христа я передаю недосконало", - додав художник.
На виставці представлені роботи митця останніх 5 років.

"За ці роки намалював дуже багато картин. Та свої роботи щедро роздаровую, тому представив не так і багато полотен", - поділився Любомир.

"Коли малюю Христа, молюся, щоб у цей момент душа моя не думала про гроші. Коли сказав про це своєму пастору, він лише посміхнувся: "Про гроші треба думати. В тебе четверо дітей, без грошей твоє родина прожити не зможе", - додав він.

Христос являвся Любомиру двічі.

"Перший раз бачив, як Ісус ніс хрест і до мене усміхався. А друге видіння бачив торік перед Великоднем. Тоді в Українському домі мала відбутися пасхальна виставка і я повинен був занести кілька своїх картин. Якраз перед тим мав кілька виставок у Києві і мої роботи були розкидані по різних кінцях міста. Поки всі забрав, вже запізнювався в Український дім. Біг по вулиці і питав Бога: "хіба мені треба вмерти на цих виставках? Невже більше немає художників?". Після цих слів за кілька метрів від себе Христа. Він стояв під деревом, яке почало цвісти", - розповів Любомир.

"Той образ Христа переслідував мене, поки не зобразив його на полотні. То була найкраща картина, яку написав за останні 20 років. На цій виставці її не показую, зараз вона в іншій експозиції", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Коли малюю Христа, молюся, щоб душа не думала про гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі