четвер, 15 січня 2015 13:09

Книгу Тараса та Мар'яни Прохасько видали корейською мовою

Книгу Тараса та Мар'яни Прохасько видали корейською мовою

Книга Тараса та Мар'яни Прохасько "Хто зробить сніг", яка з'явилась в 2013 році у "Видавництві Старого Лева", вийшла на світовий ринок. Видавництво BookNBean Publisher опублікувало книгу у Південній Кореї.

У Кореї, як і в Україні, книга вийшла з оригінальними ілюстраціями Мар'яни Прохасько.

"Для мене вихід книжки корейською мовою дуже важлива подія, - розповідає Мар'яна Прохасько. - Передовсім тому, що це перший переклад кротів. Я завжди дуже радію, коли комусь подобається те, що я роблю. І дуже ціную всі вияви уваги. Це може бути усмішка того, хто розглядає мої ілюстрації, або бажання дитини слухати далі книжку. Може бути якась нагорода або премія, або пропозиція видати книжку іноземною мовою. Всі ці знаки однаково цінні. Вони є підтвердженням того, що я на своєму місці, що рухаюся у правильному напрямку, що є ще хтось, хто сприймає світ подібно до мене, і що те, що я роблю, має сенс. Особливо приємно і несподівано, що перший переклад виходить в Південній Кореї, країні, яка так далеко від нас, має зовсім іншу культуру, мову, і, здавалось би, так мало спільного з нами. Це таке розширення горизонтів. Мені б хотілося, щоб в Україні теж більше видавали іноземної дитячої літератури".

"Хто зробить сніг" стала переможцем конкурсу "Книга року ВВС – 2013" у номінації "Дитяча Книга року ВВС – 2013", а також отримала премію "ЛітАкцент року 2013" у номінації "Поезія і проза для дітей", посіла перше місце рейтингу "Книжка року'2013" у номінації "Дитяче свято". Також книжка Тараса Прохаська і Мар'яни Прохасько потрапила до світового каталогу "The White Ravens" у 2014 році.

Раніше на світовий ринок вийшла ще одна книга "Видавництва Старого Лева" - "Зірки і макові зернята" творчої майстерні "Аґрафка" (Романи Романишин та Андрія Лесіва). "Зірки і макові зернята" вже видані у Франції та Південній Кореї. Незабаром цей список поповнить Аргентина.

Зараз ви читаєте новину «Книгу Тараса та Мар'яни Прохасько видали корейською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі