середа, 23 квітня 2014 14:10

Киянам показали незвичні стереоскопічні картини
8

Персональний проект Владіміра Коколі "Поле зору" показують у столичних галереях "Щербенко Арт Центр" та "Боттега".

Дві взаємодоповнюючі виставки присвячені міркуванням про явища в полі зору. Перформанс "Перемальовування" в Боттега Галереї пропонує відвідувачам перетворити візуальність в тілесне дійство в процесі копіювання малюнків художника.

А роботи, представлені в Щербенко Арт Центрі, в основному базуються на авто-стереоскопічному методі. Тут глядачі не зможуть сприймати просторову якість зображення, поки вони певним чином не відкриють власне поле зору відповідно до запропонованого зразка.

"Я малюю те, що бачу. Тобто не лише речі, на які ми дивимося, але також те, як виглядає сам процес спостереження. І тому, що я малюю це, я повинен також певним чином показати, як виглядає сам процес живопису. Та зрештою, це зовсім нескладно. Це просто питання запису поля зору. Ніхто не може замінити нас у споживанні власного бачення. А живопис, на мій погляд, може допомогти відновити значення зображення для особистого використання", - каже художник.

Народився художник у 1956 році в Чехословаччині. У 1990 році Коколя став першим лауреатом престижної Премії Чалупеску. Коколя провів більше 90 персональних виставок, і його роботи були включені в близько 360 групових проектів. У 1992 році він був єдиним чеським художником, який взяв участь в "Документі IX" в Касселі (Німеччина). Зараз він живе і працює в Veverské Knínice та Празі, з 1992 року викладає в Академії мистецтв.

Виставка працює до 10 травня.

Зараз ви читаєте новину «Киянам показали незвичні стереоскопічні картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі