вівторок, 09 лютого 2016 18:31

Кіновечір: 5 фільмів з Німеччини

Кіновечір: 5 фільмів з Німеччини
Фото: winzavod.ru

Сучасний німецький кінематограф радує різноманітністю робіт на будь-який смак. Вміле поєднання режисерської роботи, оригінальних сюжетних ліній і хорошого акторського виконання перетворюють фільми з Німеччини на приємне і захоплююче видовище.

Гуд бай, Ленін! / Good Bye Lenin! (2003)

Незадовго до падіння Берлінського муру мати головного героя впадає в кому. Коли вона з неї виходить, то навколо вирує зовсім інше життя, але щоб не травмувати матір Алекс вирішує приховати від неї зміни. Він створює ілюзію звичного для неї життя і перетворює свою квартиру в острівець минулого.

Головні ролі в стрічці виконали Даніель Брюль, Катрін Засс і Чулпан Хаматова.

Експеримент 2: Хвиля / Die Welle (2008)

В ході шкільного курсу учні повинні тиждень розбиратися у всіх нюансах автократії. Щоб зробити навчання більш захоплюючим вчитель вирішує втілити принципи цієї форми правління в життя - тепер весь клас носить однаковий одяг і виконує накази однієї людини. Але поступово те, що починалося як цікавий експеримент виходить з-під контролю ...

У фільмі знялися такі відомих німецькі актори як Юрген Фогель, Макс Рімельт і Дженніфер Ульріх.

Хмара / Die Wolke (2006)

Фільм, заснований на сюжеті однойменної книги німецької письменниці Гудрун Паузеванг, розповідає про лихо, яке обрушилося на маленьке німецьке містечко Шліц. Після аварії на розташованій неподалік атомній електростанції, містечко накриває радіоактивна хмара. Ця подія кардинально змінює життя головної героїні Ханни, яка отримує велику дозу опромінення і втрачає своїх близьких.

Біжи, Лоло, біжи / Lola rennt (1998)

Фільм знаменитого німецького режисера Тома Тиквера з Франкою Потенте і Моріцом Бляйбтроєм розповість про шалене кохання Лоли і Манні. Коли Манні губить сумку з грошима свого боса-бандита Лолі доводиться йти на ризик, щоб врятувати коханого.

Душевна кухня / Soul Kitchen (2009)

Зінос Казанзакіс керує не надто популярним рестораном на околиці Гамбурга і намагається не втратити зв'язок зі своєю дівчиною, яка поїхала працювати в Шанхай. Його життя сповнене провалів і невдач, а тут ще з в'язниці виходить його недолугий брат Ілліас, якому потрібна робота. В цей же час око на ресторан поклав давній знайомий Зіноса, який мріє знести заклад і дорожче продати землю. Чи зможуть брати знайти вихід із ситуації, зберегти бізнес і налагодити особисте життя?

Зараз ви читаєте новину «Кіновечір: 5 фільмів з Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі