Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2014 15:01

Картину Гітлера продали за 161 тисячу доларів
2

Аукціонний дім німецького Нюрнберга виручив 161 тис. доларів за зображення ратуші Мюнхена, виконане Адольфом Гітлером у 1914 році. Про це повідомляє Cultprostir.

Більшість аукціонних будинків відмовляються продавати роботи Гітлера. Але Нюрнберзький аукціонний дім зважився на продаж, коли до них звернулися дві особи похилого віку - сестри з федеральної землі Гессен, що відзначили заздалегідь, що десять відсотків виручки підуть на благодійність. Їх дід купив картину в 1916 в одному з мюнхенських художніх салонів.

Акварель "Standesamt Mnchen" розмірами 28 на 22 см, на якій зображено історичну будівлю мюнхенської ратуші, спочатку оцінили в 4500 євро.

Досить висока вартість картини обумовлена тим, що до неї додається оригінальний рахунок за її покупку, датований 1916 роком, а також свідоцтво про справжність картини, видане пізніше начальником канцелярії Гітлера Альбертом Борманом.

Картина дісталася покупцеві з Близького Сходу, який побажав залишитися невідомим.

Зараз ви читаєте новину «Картину Гітлера продали за 161 тисячу доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі