середа, 27 травня 2015 09:30

Канни струснула "Українська вечірка", організована Фондом Янковського і "Молодістю"
5

Зліва направо: Ігор Янковський, Світлана Сухіна, Олег Скрипка, Андрій Халпахчі
І. Янковський підписує плакат з вимогою звільнити кінорежисера Олега Сенцова
У центрі - Раїса Недашківська
У центрі - Андрій Халпахчі
"Українська вечірка", Канни 2015

В рамках 68-го Каннського міжнародного кінофестивалю Фонд Ігоря Янковського і КМКФ "Молодість" провели "Українську вечірку" на честь українських кінематографістів у ресторані Long Beach на бульварі Круазетт. Музичний супровід забезпечив лідер групи "ВВ" Олег Скрипка.

Рішення провести прийом в українському стилі в самому центрі Канн було прийнято для того, щоб продемонструвати, що, незважаючи на важке становище в країні, український кінематограф існує і розвивається. Прийом в Каннах, який Фонд Ігоря Янковського влаштовує третій рік поспіль, вже став доброю традицією кінофестивалю і його з нетерпінням чекають друзі України з усього світу.

"Ми знаємо, наскільки багата наша земля талантами, і робимо все можливе для того, щоб про це дізналися якомога більше людей у світі. Для цього ми надаємо можливість молодим режисерам, переможцям Національного конкурсу побувати на світових кінофестивалях, поспілкуватися з колегами з різних країн. Крім того, за останні півроку ми успішно провели Дні українського кіно в Мюнхені та Парижі і плануємо продовжувати популяризувати українське кіно в інших містах Європи та світу", - зазначив засновник Фонду" Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський, відкриваючи вечір.

У цей вечір український прийом в Каннах зібрав понад 250 кінематографістів, вітчизняних і зарубіжних режисерів, продюсерів, акторів, представників дипломатичного корпусу та ділових кіл. Вечірка проходила в українському стилі в прикрашеному в кольори національного прапору ресторані Long Beach з традиційними для української та французької кухні стравами.

Хедлайнером вечору був відомий співак і композитор, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка, який спеціально для Каннського вечору підготував програму, до якої ввійшли популярні українські пісні у його авторській обробці. Всі мелодії були виконані в танцювальному ритмі і гості разом танцювали під українські пісні. Не втрималася від танців і почесна гостя прийому – народна артистка України Раїса Недашківська. Танці під запальні мелодії Олега Скрипки тривали до пізньої ночі. Зарубіжні гості кінофестивалю особливо були вражені, коли на завершення вечора Олег Скрипка виконав національний гімн нашої країни і всі українці хором почали йому підспівувати, тримаючи руку на серці. "Такого ми ніколи не бачили на Каннських прийомах", - зазначали іноземці та бажали нашій країні миру і процвітання.

Нагадаємо, що на нинішньому 68-му Каннському кінофестивалі українське кіно було презентоване в професійних сегментах. В Short Film Corner цього року було представлено 15 українських стрічок. В рамках роботи Національного павільйону пройшла презентація 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю і ряду нових українських фільмів. Великий інтерес публіки викликав ринковий показ у Палаці фестивалів (Palais des Festivals) картини про війну "Полон" українського режисера Анатолія Матешко.

Також відбулися презентації фільмів "Тепер я буду любити тебе" режисера Романа Ширмана та "Good Game Well Played" режисера Олени Фетісової. А Глава Держкіно Пилип Іллєнко презентував нові проекти українського кіно, готові та ті, що ще перебувають в стадії роботи (work in progress): "Максим Оса" режисера Івана Сауткіна, "Голубе плаття" режисера Ігоря Мінаєва та "Гніздо горлиці" режисера Тараса Ткаченка та інші фільми.

Зараз ви читаєте новину «Канни струснула "Українська вечірка", організована Фондом Янковського і "Молодістю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі