Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2016 13:19

Ізраїльтяни подарували 32 картини українському музею

Ізраїльтяни подарували 32 картини українському музею

Ізраїльськї художники подарували 32 картини Черкаському обласному художньому музею. Полотна стали експонатами виставки "Пейзаж Святої Землі. Ізраїль – Черкасам".

Черкаси стали третім містом після Умані та Чернігова, яке отримало в дарунок твори ізраїльтян. Четвертим має стати Харків. Загалом до музеїв України надійшли 326 полотен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музейники покажуть найстаріші українські гроші

"Автори картин – це люди нашої слов'янської культури, які свого часу переїхали до Ізраїлю. Зараз вони серцем – з Україною. Ми з великим задоволенням приймаємо те, що роблять для нас ізраїльтяни", – каже директор музею Ольга Гладун.

Митці, що долучилися до проекту - це Аркадій Лівшиц, Анатолій Метла, Анатолій Фінкель, Віктор Бриндач, Борис Котляр та інші.

На виставці переважає пейзажний жанр, більшість робіт написана з натури. Деякі полотна та графічні аркуші знайшли своє джерело у іудаїзмі та сюжетах Тори. Виставка є початковим етапом створення фонду культурної спадщини ізраїльського образотворчого мистецтва у колекції Черкаського обласного художнього музею.

Експозицію подарованих картин відкриють 6 вересня о 16:00.

Нагадаємо, 9 вересня о 16.00 в Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького відбудеться відкриття ретроспективної виставки художника Володимира Патика.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльтяни подарували 32 картини українському музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі