четвер, 03 вересня 2015 09:15

Іранське "Таксі", зняте всупереч судовій забороні - кінопрем'єри 3 вересня

Іранське "Таксі", зняте всупереч судовій забороні - кінопрем'єри 3 вересня

 Цей тиждень порадує і любителів видовищних бойовиків, і тих, кому до душі артхаусні незалежні картини. На великі екрани виходить іранська драма Таксі, удостоєна двох нагород Берлінського кінофестивалю, а також бойовик Хітмен: Агент 47, в якому одні спецефекти практично моментально змінюються іншими. Шанувальники Ніколаса Кейджа будуть раді побачити улюбленого актора в політичній драмі Втікач, а маленькі глядачі отримають задоволення від мультфільму Груффало. Приємного перегляду!

 Таксі

Ідея фільму і його втілення гранично прості - в машину таксиста з Тегерана сідають різні пасажири і під час поїздки діляться з водієм своїми думками і переживаннями. Роль водія виконав режисер фільму Джафар Панахі, який також написав сценарій до картини і виконував операторську роботу.

Така простота нехитра тільки на перший погляд - Джафару Панахі заборонено займатися кінематографічною діяльністю і виїжджати з Ірану протягом 20 років, тому він використовує будь-які доступні способи для творчості.

У березні 2010 року режисер був заарештований і засуджений на 6 років ув'язнення за антиурядову діяльність та участь в акціях протесту проти офіційних підсумків виборів 2009 року. Але навіть такий вирок не зміг заборонити йому творити - Таксі став уже третім фільмом, знятим після заборони.

Хітмен: Агент 47

У рамках проекту зі створення агентів був створений ідеальний вбивця - продукт генної інженерії, який швидше, сильніше і розумніше, ніж звичайні люди. Тепер він хоче дізнатися таємницю свого походження і об'єднується з жінкою, яка допоможе відповісти на деякі питання.

- Для початку ваше ім'я!

- 47

- Але це не ім'я!

- Так. Але мене так звати ...

Втікач

Аварія на нафтовій платформі перевертає життя конгресмена з Луїзіани Коліна Прайса, який не може пропустити жодної спідниці. Після того як його застукали з дружиною одного з потерпілих в "найбільш руйнівній техногенній екокатастрофі в історії США", його політична кар'єра опиняється під загрозою. Щоб виправити ситуацію політику доведеться робити ризиковані кроки.

 "Великі люди - це ті, хто залишає спадок. Їм не обов'язково бути порядними ... "

Груффало

Екранізація британських казок "Груффало" і "Донечка Груффало" Джулії Дональдсон і Акселя Шеффлера розповідає про пригоди хороброго Мишеняти. Його очікує небезпечна зустріч з совою, лисицею і змією, і він повинен вибратися живим з цієї халепи.

Зараз ви читаєте новину «Іранське "Таксі", зняте всупереч судовій забороні - кінопрем'єри 3 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі