вівторок, 22 квітня 2014 10:27

Художники і скульптори показали як сьогодні трансформується Україна
11

"Свої" показують в харківській галереї "Єрмілов Центр". До 17 травня тут відкрили нову виставку українських художників. "Свої" - це колективне вислів 11 українських авторів на актуальні теми сучасних трансформацій національного бренду "Україна".

Революційні події в Україні вивели на новий рівень проблему ідентичності, актуальну ще з моменту набуття державою незалежності. Зараз, в момент, коли нація проходить черговий етап аутентифікації і руйнування пострадянських кліше, оформлення незалежності не тільки де-юре, але і де-факто, в повній мірі постає питання про створення бренду нової європейської України.

Ще на початку 90-х рр. художники Олег Тістол, Микола Маценко створили мистецьку програму "Нацпром". В її маніфестах декларувалося дослідження національних стереотипів та "створення мікромоделі української культури в європейському і світовому контексті". "Нацпром" окреслив коло проблем та ідей, які сьогодні хвилюють багатьох. Цей загальний інтерес об'єднав учасників проекту "Свої" - Андрій Зелінський, Олег Тістол, Микола Маценко, Марина Скугарєва, Роман Мінін, Олексій Сай, та інших авторів.

Художники, скульптори, куратори, режисери, політтехнологи, дизайнери - всі учасники з різних регіонів України. Вони пропонують своє бачення консолідації - через ототожнення або протиставлення, через призму ідеологічну, політичну, національну, регіональну, етичну і духовну.

Виставка в "Єрмілов Центр" буде працювати до 17 травня. Вхід вільний. Галерея знаходиться на площі Свободи, 4.

Зараз ви читаєте новину «Художники і скульптори показали як сьогодні трансформується Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі