Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2015 14:04

Художник Імранові пропонує подивитись на "Сучасне обличчя Сирії"
12

Фото: Імранові

Відкрилась перша персональна виставка сирійського художника Імранові в Лондоні. Частина колекції розповідають про руйнування його рідної країни, яка знаходиться, на думку митця, в руках однієї людини.

- Це все через нього. Ця людина досі править країною, він як і раніше в силі. Він - головна причина, але всі забули його. Тепер вся їхня увага звернена на ISIS, - розповідає Імранові.

Автор: Імранові
 

Центральною стала картина "Сучасне обличчя Сирії". На ній зображений профіль Башара Асада, який повністю складається з сирійських руїн. Серія розповідає про чотирирічний конфлікт в країні. Кожна деталь зосереджена на пошуках причин протистояння, його впливу та вирішення конфлікту.

- Причина представлена ​​в Мікроскопічному Геноциді, в Центрі для голосуванні й в Мислителі, де пригнічення можна побачити в найгіршому його вияві ще до виверження революції. Ефекти - це шматки смерті, голоду й масових вбивств. А рішення має назву Тамер. Навіть, якщо ви створюєте монстра зі зброєю, майбутнє покоління буде знати, як з ним поводитися.

Автор: Імранові
 

Імранові зараз живе в ОАЕ. Розповідає, що почав створювати колекцію після різанини в Хулі у 2012 році.

- Цей жахливий інцидент змусив мене зайнятись цим мистецтвом. Це була бійня. Я вперше побачив фотографії проти дітей у Хомсі.

Автор: Імранові
 

Імранові почав займатися мистецтвом, коли сирійська революця укорінилась в його рідному місті Дамаску. Він працював на сайті з підпільною групою художників та активістів.

- Я робив анімацію про те, що відбувається, чому ми виступаємо проти й що він чинить проти нас. Я провів кілька місяців у Сирії на протестах, там ми відчули справжню свободу. Це було три роки тому.

Після семи місяців революції художник мав вступити до рядів армії. Але Імранові вирішив переїхати в ОАЕ. Він дбає про рідних, які лишились в Дамаску, на відстані.

Зараз ви читаєте новину «Художник Імранові пропонує подивитись на "Сучасне обличчя Сирії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі