Ексклюзиви
пʼятниця, 23 січня 2015 13:34

"Гра в імітацію" з Камбербетчем стала претендентом на гей-премію

"Гра в імітацію" з Камбербетчем стала претендентом на гей-премію

Фільм "Гра в імітацію" з Бенедиктом Камбербетчем в головній ролі отримав номінацію на премію GLAAD Media Awards за пропаганду гей-культури, повідомляє The Hollywood Reporter.

Також у категорії стрічок для широкого прокату за нагороду змагатимуться стрічки "Кохання - дивна штука", "Гордість", "Близнюки" і "Теммі". Переможців назвуть у два етапи - 21 березня в Лос-Анджелесі і 9 травня в Нью-Йорку.

"Гра в імітацію" 15 січня була також висунута на "Оскар" в категорії "кращий фільм". Драма норвезького режисера Мортена Тільдума розповідає історію британського криптографа Алана Тюрінга, зламав код німецької військової шифрувальної машини "Енігма". Тюрінг у 1950-ті роки переслідувався за звинуваченнями у гомосексуальних зв'язках. Зрештою, він був засуджений до примусового гормонального лікування, що згодом призвело до імпотенції.

У групі драматичних серіалів представлені "Фостери", "Гра престолів", "Анатомія пристрасті", "Як уникнути покарання за вбивство", "Останнє танго в Галіфаксі", "Майстри сексу", "Темне дитя", "Милі ошуканки" і "Безсоромні".

У списку комедійних серіалів - "Бруклін 9-9", "Фальсифікація", "Лузери", "В пошуку", "Американська сімейка", "Помаранчевий - хіт сезону", "Полюби мене", "Сирени", "Очевидне" і "Грішники".

Американська премія GLAAD Media Awards вручається щорічно з 1990 року людям, що сприяє пропаганді гей-культури і вирішення проблем ЛГБТ-спільноти. Також премію можуть отримати фільми, серіали й телепередачі. В різний час в числі кінокартин-переможниць значилися "Годинник", "Горбата гора", "Зоряний пил" і "Мілк".

Зараз ви читаєте новину «"Гра в імітацію" з Камбербетчем стала претендентом на гей-премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі