Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2013 13:07

Голівудські зірки "підмочили" сукні на британській церемонії BAFTA
28

Крістоф Вальц
Фото: Фото: Reuters
Крістоф Вальц
Андреа Райзборо
Еммі Адамс

Американська історична драма "Операція "Арго" (Argo) режисера Бена Аффлека стала тріумфатором церемонії нагород Британської академії кіно- і телемистецтва (BAFTA) і отримала три золоті маски, включаючи нагороду за кращий фільм і кращу режисуру.

На одну золоту маску більше - чотири, але в менш престижних номінаціях - отримала стрічка "Знедолені" (Les Miserables) британського режисера Тома Хупера. Це нагороди за кращу жіночу роль другого плану для американки Енн Хетвей, "Кращий грим і зачіски", "Кращий звук" і "Краща робота художника-постановника".

Щорічна церемонія вручення нагород Британської кіноакадемії, як і в минулі роки пройшла в Королівському театрі опери та балету "Ковент-Гарден", а провів її відомий британський актор і письменник Стівен Фрай.

По 60-метровій червоній доріжці перед входом в "Ковент-Гарден" до початку церемонії пройшли такі зірки британського та світового кінематографа, як актор і режисер Джордж Клуні, режисер Енг Лі, актори Деміен Льюіс, Бредлі Купер, Х'ю Джекман, Том Хіддлстон, Джеремі Ірвайн, Бен Уішоу, Мартін Фрімен, Хав'єр Бардем, актриси Джемма Артертон, Сара Джессіка Паркер, Саллі Філд, Марійон Котійяр, Ольга Куриленко, Хелен Міррен і багато інших.

Від проливного лондонського дощу зірки рятувалися самі і рятували свої вечірні вбрання під прозорими парасолями і завбачливо спорудженим над червоною доріжкою навісом.

У номінації "Кращий неангломовний фільм" цього року перемогла сімейна мелодрама австрійця Міхаеля Ханеке про випробування почуттів "Любов" (Amour), яка вже отримала "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю і "Золотий глобус", а також номінована на п'ять "Оскарів". Виконавиця головної ролі у цій картині, француженка Еммануель Ріва удостоєна нагороди BAFTA за кращу жіночу роль.

Актор Крістоф Вальц отримав нагороду за його блискучу роботу у фільмі Квентіна Тарантіно "Джанго звільнений" (Django Unchained). У номінації "Висхідна зірка", де переможця визначають не кіноакадеміки, а глядачі, лауреатом за підсумками sms-голосування та опитування в інтернеті стала 23-річна британка Джуно Темпл, у якої, незважаючи на юний вік, за плечима вже більше двох десятків помітних ролей. У 2012 році вона з'явилася на екрані в новій серії кіноепопеї про Бетмена "Темний лицар. Відродження легенди" (The Dark Knight Rises).

Крім того, британські кіноакадеміки заохотили режисера і сценариста Квентіна Тарантіно за кращий оригінальний сценарій до фільму "Джанго звільнений" (Django Unchained). Золоту маску BAFTA за кращі костюми забрала стрічка "Анна Кареніна" (Anna Karenina) в новому прочитанні режисера Джо Райта.

А приз за найкращу анімаційну роботу дістався творцям американського мультфільму "Хоробра серцем" (Brave). Новий епізод епопеї про пригоди Джеймса Бонда - "007: Координати "Скайфолл" (Skyfall) названий кращим британським фільмом минулого року і також удостоєний нагороди за кращу оригінальну музику композитора Томаса Ньюмана.

BAFTA вручається з 1947 року і є найбільшою нефестивальною кінонагородою за межами США.

Зараз ви читаєте новину «Голівудські зірки "підмочили" сукні на британській церемонії BAFTA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі