пʼятниця, 24 жовтня 2014 09:00

Голівудські зірки освоїли другу професію - Топ-10 акторів-фотографів
19

 

Знамениті актори постійно опиняються під прицілом камер, однак деякі з них часто й самі беруть в руки фотоапарати. Для одних фотографія просто розвага, для інших - невід'ємна частина творчості.

Дайан Кітон

 

Як і її героїня у фільмі "Енні Холл", Дайан Кітон захоплюється фотографією. Багато подорожуючи в 70-х роках, вона не розлучалася зі своїм фотоапаратом. Одного разу журнал Rolling Stone, що на той час вже став надпопулярним, замовив їй серію світлин. "Тоді я подумала: "А що мені дійсно цікаво фотографувати?" І в підсумку зняла коридори, інтер'єри, кімнати готелів, випадкових квартир тощо" - згадує актриса. В результаті це захоплення переросло у фотоальбом "Reservations", який вона випустила у 1980 році.

З тих пір актриса міняла мужів, режисерів і жанри фільмів. Але якими б не були зміни - її завжди супроводжувало захоплення фотографією. На її знімки потрапляють яскраві прояви повсякденності: квітчастий манікюр, напис на стіні, костюм випадкового перехожого...

 

 

Вігго Мортенсен

 

В 2000, коли Вігго вперше приміряв на себе образ Арагорна з "Володаря перснів", відбулася його перша фотовиставка. З фотоапаратом актор не розлучався зі шкільних років. Валіза його знімків могла так і залишитися прихованим хобі Мортенсена, якби до проведення експозиції його не підштовхнув Денніс Хоппер. Останній також успішно поєднував кінематографічну і фото кар'єру.

Фотовиставка доповнила багатогранний талант Мортенсена, який до цього був відомий, як поет, живописець і музикант.

Іноді Вігго пише поверх своїх знімків. Це можуть бути поетичні або документальні рядки. Мотиви своїх знімків він бере з навколишньої повсякденності.

 

Джина Лоллобриджида

 

Серед безлічі захоплень секс-символу 1950-х Джини Лоллобріджиди ("Фанфан-Тюльпан", "Собор Паризької богоматері") важливе місце займає фотографія. Як і плоди інших її хобі (скульптура, висока мода, журналістика тощо), знімки актриси не відрізняються високими художніми достоїнствами.

Унікальність її фотографій, перш за все в тому, що вона вміло використовувала свою можливість спілкуватися з найяскравішими зірками шоу-бізнесу. В її колекції фотографій є портрети славнозвісних акторів, художників, музикантів і політичних діячів середини ХХ століття. Всіх тих, хто часто просто не підпускав до себе інших фотографів. Величезну частину творчості Джини складають знімки, зроблені під час подорожей по всьому світу.

Серії своїх фоторобіт вона випускає у форматі книг. Сенс фотографії, на її думку, полягає у "відкритті світу, коли пропускаєш реальність, немов через фільтр – крізь свої власні почуття й уяву".

 

Джефф Бріджес

 

Актор почав знімати у 1980-х і робить це в основному на знімальних майданчиках, де він проводить переважну частину свого часу. "Мені в голову постійно приходять нові ідеї. Хтось повертається до мене, і раптом я розумію, що його тіло наче говорить зі мною. Тоді я і роблю знімок" - пояснює своє хобі актор.

Свої фотографії актор публікує у збірниках. Як і у багатьох інших, це хобі з'явилося у його житті в старших класах. А першим фільмом, під час зйомок якого він виступив і як актор, і як фотограф, стала космічна одіссея "Людина з зірки" Джона Карпентера.

Одна з улюблених камер актора - Widelux F8.

Серії знімків, зроблених за лаштунками знімального процесу, актор акуратно викладає на своєму офіційному сайті http://www.jeffbridges.com/photoaug13.html

 

Брендан Фрейзер

 

Зірку "Мумії" та "Помсти пухнастих" іноді можна зустріти з Поларойдом або японської камерою Holga. Перевагу він віддає чорно-білим (або в сепії) знімкам в стилі lo-fi (знімки, у яких низька якість – частина естетики). Не знаючи, хто автор цих фото, можна подумати, що вони – скалок старовинного архіву.

Фотографувати актор любить побутові сцени, а також за лаштунками знімального процесу. Правда, робить він це не настільки самовіддано, як Джефф Бріджес. Крім того, він привозить знімки з подорожей. На його персональному сайтіhttp://www.brendanfraser.com/frame.htm?page=photo можна побачити фото, зроблені ним у В'єтнамі і Марокко.

 

Кайл МакЛахлен

 

Якщо вважати знімки виконавця головних ролей у "Твін Пікс" та "Синьому оксамиті" - творчістю, то кожного, у кого є сімейний фотоальбом можна іменувати художником. Адже фотографує Кайл банальну туристичну красу: від Червоної площі, до Багамських островів.

В одному з інтерв'ю він похизувався своїми недалекими роздумами про естетику: "Фотографія була для мене мистецтвом довгий час. Від знімків архітектурної краси до аерофотозйомки, яку можна замовити під час поїздки за кордон. Фотографія дає мені можливість зафіксувати і поділитися своїми спогадами з іншими".

 

Аарон Екхарт

 

Зірка "Темного лицаря" та "Ерін Брокович" створює цілі цикли документальних фотографій. Найбільш відома з них – присвячена організації гуманітарної медичної допомоги AmeriCares в Домініканську Республіку. Актор був одним з організаторів цієї акції, маючи можливість простежити за всіма етапами її проведення.

"Я дорожу цими образами, тому що кожен з них - це реальна людина зі своїми проблемами і радощами... Багатьом вони здадуться похмурими або песимістичними. Насправді ж це не так. Коли я був там, то бачив у їхніх обличчях щастя і надію. Ці фотографії гранично реалістичні. А мені особисто вони здаються дуже гарними", - розповідає актор про свою серії.

 

Майкл Медсен

 

Будучи одним із улюбленців Тарантіно, Медсен мав би торгувати наркотиками і напиватися в хлам у брудних притонах. Однак він пише вірші і займається творчою фотографією. Поезія з'являється в його житті у проміжках між зйомками. Ліричні рядки він записується на берегах сторінок сценаріїв або серветках. Він випустив вже кілька поетичних збірок. Вірші увійшли і в його єдину на сьогодні книгу фотографій "Знаки життя" (2006), яку він присвятив своєму другові акторові Крісу Пенну.

Сюжети знімків Медсена нагадують кадри тарантіновських фільмів. Це в основному кольорові фотографії, на яких відображені сценки в маленьких підприємствах, готелях та барах різних регіонів США.

 

Меттью Модейн

 

Зірка класичних фільмів "Суцільнометалева оболонка" і "Короткий монтаж", залишаючись відносно маловідомим актором, домігся найвищого визнання. Примітно хоча б те, що в його кар'єрі відразу дві акторські нагороди Венеціанського кінофестивалю. Похвалитися таким можуть лише обрані.

Наслухавшись історій про те, як Стенлі Кубрик починав свою кар'єру в якості фотографа для модного журналу, Меттью прихопив з собою на зйомки кубриківською фільму "Суцільнометалева оболонка" камеру Rolleiflex. Сотні знімків, зроблених на цю камеру, з часом стали основою для книги про створення цього кіношедевра.

Бред Пітт

 

Мабуть, більш відомого подружжя просто не існує в усьому світі. Про Бреда Пітта й Анджеліну Джолі відомо, напевно, вже все. Буквально кожна подія з їхнього життя під збільшувальним склом розглядається пресою. Щоб відшукати нову, невідому раніше, сторону в їх житті, журнал "W" якось раз попросив Бреда Пітта зробити ряд приватних знімків найфотогенічнішої жінки планети Джолі.

Бред Пітта часто бачили з фотоапаратом. Проте свої знімки він не публікував до 2008 року, коли вийшов журнал "W" з фотосесією Джолі. Тоді актор не виставляв світло, не підбирав костюми і не розкреслюють композицію. Всі ці знімки робились практично на ходу і спонтанно.

 

З фотоапаратами у своєму житті не розлучалися також Генрі Фонда, Джеймс Дін, Генрі Вінклер і багато інших. Іноді ж актор всерйоз береться за фотографію, готуючись до нової ролі. Наприклад, зірка "Месників" і "Тора" Том Хіддлстон у новій картині "Капа" зіграє легендарного військового фотографа Роберта Капе. Це змусило голлівудську зірку серйозно зайнятися фотоділом.

Зараз ви читаєте новину «Голівудські зірки освоїли другу професію - Топ-10 акторів-фотографів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі