середа, 03 лютого 2016 18:02

ГогольFest завітає до Івано-Франківська

ГогольFest завітає  до Івано-Франківська
Фото: urban-buffet.com

Цього літа організатори фестивалю сучасного мистецтва ГогольFest проведуть спільний захід з івано-франківським "PORTO FRANKO".

Фестиваль під назвою "PORTO FRANKO ГОГОЛЬFEST" має стати пілотним проектом регіонального розвитку культури.

"8-12 червня "PORTO FRANKO ГОГОЛЬFEST" охопить усю центральну частину міста, площі, вулиці, сквери. Як локації будуть задіяні палац Потоцьких, обласний драматичний театр, міська ратуша, фортечна галерея "Бастіон". Фестиваль є міждисциплінарним – будуть представлені усі види мистецтва. Окрім місцевого контенту, ми плануємо залучити найактуальніші проекти з усієї України, а також створювати міжнародні колабораційні проекти з іноземними митцями", - розповів директор ГогольFest Максим Демський.

"Минулого року Владислав Троїцький приїздив до Івано-Франківська на круглий стіл, присвячений пошуку стратегії ревіталізації (омолодженню) "Палацу Потоцьких". Ще тоді він заявив, що місто потребує масштабного мистецького фестивалю. Ідея ця пустила коріння, і за кілька місяців місцева влада запросила мене прочитати лекцію на обласній колегії по культурі. Було проведено кілька зустрічей, після яких стало зрозуміло, що ідею створення великого фестивалю у Франківську підтримують на усіх рівнях. Відмовитися від такої можливості було б абсурдом", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «ГогольFest завітає до Івано-Франківська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі