понеділок, 27 лютого 2017 09:00

Гаррі Поттер стояв на сцені 10 хв. без трусів
5

Британський актор Деніел Редкліфф, виконавець ролі Гаррі Поттера в кіно, дебютував у виставі Пітера Шеффера Equus про еротичні стосунки юнака з кіньми 27 лютого 2007 року. Прем'єра відбулась в театрі Гілгуда у Вест-Енді.

За задумом режисера, Редкліфф впродовж 10 хв. під час п'єси грає повністю голий. Має продемонструвати сексуальне задоволення під час їзди верхи. У постановці грає хлопчика-конюха Алана Стренга. Він проходить обстеження у психіатра після того, як металевим стрижнем виколов очі шести коням. Медик намагається пояснити дії юнака, а в результаті сам зіштовхується з власними демонами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Театральну гру Деніела Редкліффа побачать в Україні

Ця п'єса потрапила в центр скандалу, коли викладача театральної майстерності з Понтіфріда Джона Річарда, який поставив виставу в шкільному театрі, звинуватили у сексуальних домаганнях. За день до судового засідання педагог вчинив самогубство. Після цього випадку Національна асамблея Уельсу заборонила п'єсу Equus для постановки в школах.

За свою роль в постановці "Кінь" Деніел отримав схвальні відгуки від театральних критиків. Вистава в Лондоні привернула велику кількість глядачів і шанувальників актора. За той час, доки головний образ п'єси втілював "колишній Гаррі", прибуток від продажу квитків сягнув понад $4 млн.

Вперше пєсу Equus Пітера Шеффера поставив Національний театр 1973 року. За основу драматург узяв реальну історію юнака, який з незрозумілих причин осліпив коней. Виставу перенесли на сцену Бродвея. Одну з ролей у ній виконав британець Ентоні Гопкінс. Вистава пережила понад 1200 постановок, ставши найуспішнішою за всю театральну історію Нью-Йорка.

Зараз ви читаєте новину «Гаррі Поттер стояв на сцені 10 хв. без трусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі