Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2015 11:41

Фільм про оборону Донецького аеропорту нагородили у Польщі

Фільм про оборону Донецького аеропорту нагородили у Польщі

Документальна картина Леоніда Кантера та Івана Яснія "Добровольці Божої чоти" отримала Приз глядацьких симпатій 13-го Гданського міжнародного фестивалю документального кіно. Про це повідомила прес-служба Національної спілки кінематографістів України.

Картина брала участь у головному конкурсі фестивалю, до якого було відібрано 24 стрічки з Польщі, України, Вірменії, Норвегії, Литви, Нідерландів, Великобританії, Сирії, Туреччини, США, Бельгії, Данії та Мексики.

Документальний фільм "Добровольці Божої чоти" Леоніда Кантера та Івана Яснія, відзнятий на волонтерських засадах, розповідає про бойові дії на Сході України. Робота над фільмом почалася зі зйомок Добровольчого корпусу, але коли режисер потрапив в аеропорт, зрозумів, що там усі добровольці. Леонід Кантер знімав у аеропорту, а Іван Ясній у Пісках. Кожен з режисерів знімав по-різному: Кантер знімав у стилі "стрім-екстрім", а Ясній робив неоперативну професійну зйомку якісною апаратурою. Найважчим під час роботи для Леоніда Кантера було "не вимкнути камеру в критичні моменти, а продовжувати знімати".

Англомовна назва стрічки – "The Ukrainians" – "Українці".

Зараз ви читаєте новину «Фільм про оборону Донецького аеропорту нагородили у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі