Ексклюзиви
понеділок, 14 березня 2016 20:57

Європейський тур дуету Zapaska закінчиться в Україні
6

Фото: з офіційних сторінок гурту

У квітні український гурт "Zapaska" у Києві та Львові представить альбом "Помалу".

Його складають 10 пісень, м'якіших і виваженіших, за словами авторів, у порівнянні з більш експериментальними платівками "KONTUR" 2014 року та "TRANSLITOM" 2012-го, - повідомляє Gazeta.ua.

Останніми роками колектив частіше їздить із концертами на Захід, ніж Україною. Їхній сайт і сторінки в соцмережах і тепер рясніють анонсами виступів у Чехії, Польщі, Словаччині, Німеччині, Австрії, Голландії.

Автор: з офіційних сторінок гурту
 

7 квітня "Zapaska" нарешті представить альбом київським слухачам, а 12 - львів'янам.

Первинно "Zapaska" - електро-акустичний дует із розмаїттям непересічних інструментів.

До спільної діяльності Павло Нечитайло грав і співав у гурті "Пропала Грамота", Яна Шпачинська - в "ЧеЧе". Сьогоднішню їхню творчість маркують словами "мінімал" та "інді-поп".

Оскільки учасників двоє, багатоголосся зазвичай досягають завдяки технології луп. Утім, запевняють, що тепер трохи відкинули кільцювання музичних фраз на сцені машинкою лайв-лупінгу й натомість більше грають наживо.

Особливістю альбому "Помалу" є співучасть саундпродюсера на ім'я Alex J Kramer.

Одна з пісень - "Школярська" - виявилася до смаку музичним редакторам Еuronews. Її вмістили в підсумкову дюжину пісень під назвою "2014 – A year in music". Другий провісник альбому - "Вікна відчинити" - ввійшов у підбірку кращих українських релізів 2015 року за версією британського радіошоу "The Sound of Confusion".

Також в інтернеті у вільному прослуховуванні гуляє свіжа робота "Гарно".

З давнішої творчості уривок пісні на слова Богдана Ігоря-Антонича став саундтреком до американської короткометражки про велосипедистку-екстремалку Лорейн Бланшер.

"Alex J Kramer виступив не лише звукорежисером, але й давав цінні поради щодо аранжування пісень. Його знахідки ми використали не лише для студійного, але й для концертного звучання. В альбомі "Помалу" це третій учасник групи", - розповідає "запасківець" Павло Нечитайло.

Тексти альбому здебільшого україномовні й, за винятком пісні на вірш Миколи Бажана, авторські. Також у збірці цитовано Тараса Шевченка й Тупака Шакура.

За кордоном Випуск CD вже вдруге взяло на себе словацьке видавництво "Slnko rekords", а в Україні альбом буде випущений ексклюзивним тиражем на flash-USB носіях.

Символічно сталося, що київський виступ повинен відбутись у новому закладі на Прорізній - вулиці, якій група ще кілька років тому присвятила пісню.

Автор: з офіційних сторінок гурту
 

Зараз ви читаєте новину «Європейський тур дуету Zapaska закінчиться в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі