неділя, 20 вересня 2015 09:00

"Допоможу армії - ловитиму пацюків у АТО" - на ГогольFESTі покажуть війну і мир очима кота
24

Фото: Олена Павлова

"Суші. Миші. Вільні вірші" - так називається виставка, присвячена популярному у соцмережах персонажу, коту Інжиру. Її в неділю, 20 вересня, о 14.00 відкриють у літературному просторі ГогольFEST у Києві. Фестиваль триває з 17 до 27 вересня у столичному ВДНГ. Також того ж дня у дитячому просторі (павільйон 11) об 11.00 пройде майстер-клас від кота Інжира "Намалюй собі пухнастого друга". На ньому діти вчитимуться вигадувати й малювати постійних комікс-персонажів.

На виставці можна побачити 26 малюнків, присвячених переважно літературі. Оскільки тема цьогорічного фестивалю - Мистецтво війни, любові і миру - на них виразно простежуються усі три напрями. Наприклад, вбраний у мазепинку та військовий однострій Інжир повідомляє про намір вирушити в АТО - допомагати українській армії - ловити пацюків. Тема миру виявляється на одному з фірмових шарфиків кота Інжира - там зображені голуби миру. Сам кіт запевняє, що хоче знову читати хороші книжки замість дивитися погані новини. Любов присутня у кожному малюнку. Наприклад, у ніжних обіймах кота, який огортає десяток фруктів-ківі з надією, що з них вилупляться однойменні пташечки. "Червоне - то любов" - пояснює Інжир, зробивши собі татуювання хвоста у вигляді українського орнаменту вишиванки. А День незалежності України  кіт відзначає із гаслом для трудоголіків "У незалежній країні - не залежуйся".

Також спеціально для ГогольFEST'у розпрацьована гоголівська тема. Наприклад, відвідувачі виставки можуть дізнатися, куди поділася червона свитка, хто насправді вкрав місяць у Диканці і збирається виміняти його у Солохи на ковбасу. А також, що головне у літературі - це ніс.

Кіт Інжир вже кілька років активно веде власну сторінку на Facebook , а нещодавно завів Instagram .
Активно реагує на суспільні події, але понад усе любить книжки. Авторка персонажу - Олена Павлова.

Стаття про українського кота нещодавно вже зявилася на популярому у світі розважальному сайті Bored Panda

Зараз ви читаєте новину «"Допоможу армії - ловитиму пацюків у АТО" - на ГогольFESTі покажуть війну і мир очима кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі