пʼятниця, 24 лютого 2017 13:19

Доказів смерті божевільної тітки шукають у спаленій психлікарні

Доказів смерті божевільної тітки шукають у спаленій психлікарні

Американський фільм жахів про відчайдухів у спаленій психлікарні "Привиди Елоїз" вийшов в український прокат 23 лютого. Це перша повнометражна стрічка дворазового лауреата "Оскара" Роберта Легато.

За сюжетом в одного з чотирьох друзів, які живуть у провінційному містечку, помирає батько. Вирішується доля спадку в понад $1 млн. Окрім прямого спадкоємця, на гроші може претендувати рідна сестра покійного. Є інформація, що вона перебувала в психлікарні "Елоїз". Заклад згорів 30 років тому, та це не перешкоджає авантюристам таємно туди проникнути. Вони ризикують своїм життям, щоб довести смерть божевільної тітки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісі Блек Хіллз зникають люди - чути плач, виють собаки і вовки

Зйомки стрічки відбувалися на місці психіатричної клініки "Елоїз" в Вестленді, штат Мічиган. Лікарня існувала протягом 50 років і була однією з найбільших у світі. На її території розташовувався комплекс із 78 будівель з власними поліцейським і пожежним департаментами, залізничною станцією та фермами. Клініку закрили 1982-го. У деяких приміщеннях зараз діють притулок для бездомних, дитячий садок і бізнес-центр. Однак більшість корпусів зруйновані.

"Фільми жахів про психів – найкращі, – каже кінокритик Василь Кленін. – Бо немає страшніших монстрів, ніж ті, які живуть у наших головах. Формується традиційна команда для квесту: головний герой – чудовий, як не крути, його чорношкірий друг-гуморист, дівчина із зовнішністю утриманки, але за сценарієм вона сильна і незалежна. Найцікавіший образ – розумника-задрота з явними психічними відхиленнями. Це додало фільму свіжих сюжетних ходів".

Переглянути фільм можна у кінотеатрах Луцька, Києва, Львова, Одеси, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Ужгорода, Бердичева, Хмельницького, Чернівців, Івано-Франківська, Южного та Сум.

Зараз ви читаєте новину «Доказів смерті божевільної тітки шукають у спаленій психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі