Ексклюзиви
вівторок, 02 вересня 2014 11:59

Держкіно оголосило конкурс кінопроектів на тему "Подвиг героїв"

Держкіно оголосило конкурс кінопроектів на тему "Подвиг героїв"
Фото: dt.ua

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко скасував Шостий і оголосив проведення Сьомого конкурсу кінопроектів (пітчинг). Про це повідомляється на сайті Держкіно, пише Cultprostir.

Окремо на виконання доручення Кабінету Міністрів України для ігрових та неігрових фільмів створюється тематична сесія "Подвиг героїв, які віддали життя за Україну, та вшанування їх пам'яті". У цих проектах обов`язкову участь прийматимуть державні кіностудії.

При цьому зазнає змін формат кіновиробництва, на який виділятимуться державні кошти. Новація Сьомого конкурсу – усі ігрові повнометражні фільми будуть у відповідних сесіях додатково розділені за критерієм "авторське кіно" та "кіно, орієнтоване на широку глядацьку аудиторію".

До процесу створення фільмів для "широкої глядацької аудиторії" мають долучатися телеканали і одразу створювати телевізійних версій кінофільмів. Тому при подачі на Сьомий конкурс таких проектів, продюсерам необхідно надавати документи, що підтверджують зацікавленість в участі у створені фільму загальнонаціональних телеканалів, а маркетингова стратегія та продюсерське бачення кінопроекту мають містити концепцію створення телевізійної версії фільму.

Учасники Шостого конкурсу, який було скасовано, можуть надати свої кінопроекти на Сьомий конкурс, попередньо їх актуалізувавши.

Заявки на Сьомий конкурсний відбір прийматимуться з 30 вересня по 31 жовтня 2014 року (перший тур). Рішення Експертної комісії за результатами розгляду кінопроектів у першому турі буде оголошено 30 листопада 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Держкіно оголосило конкурс кінопроектів на тему "Подвиг героїв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі