вівторок, 27 вересня 2016 11:28

Декомунізація і розкриття старих матеріалів викликає у росіян істерику - письменниця

Декомунізація і розкриття старих матеріалів викликає у росіян істерику - письменниця

Письменниця Оксана Забужко вважає, що через декомунізацію в нашій державі у владних верхівках Російської Федерації розпочалася істерика. Така реакція викликана тим, що в рамках цього процесу будуть розсекречені архівні матеріали спецслужб Радянського Союзу. Про це Забужко розповіла журналісту видання "24" під час інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменниця Оксана Забужко знову влізла у танк

Як зазначає письменниця, у Москві переконані, що відкриті архіви – це "профанація священного знання". Воно має бути доступним тільки обраним, тим, хто перебуває на верхівці влади країни. Також вона зауважує, що розсекречені матеріали дадуть можливість зрозуміти принцип роботи теперішніх російських спецслужб, адже вони перейняли всі схеми і прийоми. Саме тому в РФ такі розлючені через декомунізацію і розкриття старих матеріалів.

Оксана Забужко каже, що після окупації Росією Кримського півострова там одразу продовжили термін секретності на документи спецслужб з 1918 по 1991 роки. Це, за її словами, є доказом, що вони копіюють прийоми роботи спецслужб СРСР.

Нагадаємо, Оксана Забужко написала книжку на 416 сторінок.

Зараз ви читаєте новину «Декомунізація і розкриття старих матеріалів викликає у росіян істерику - письменниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі