неділя, 26 жовтня 2014 15:44

Декольте Руслани Писанки, Кличко, червона доріжка та багато Шарлотти Ґенсбур – як зі смаком пройшло відкриття 44-ої "Молодості"
19

Фото: Сергій Старостенко

У "день тиші" 25 жовтня стартував 44-ий Київський кінофестиваль "Молодість". Цьогоріч на кінофорумі покажуть 550 стрічок, 45 з яких – українські.

Перед столичним Палацом "України" поклали червону доріжку для гостей церемонії відкриття фестивалю. По обидва боки доріжки б'ють у барабани дівчата у велюрових шароварах, фіолетових хутряних куртках та червоних хутряних шапках. Глядачі фотографують артисток на смартфони.

"Мені дуже подобаються музиканти. Дуже стильні. Це не шаровари, це щось нове", - скульптор Олег Пінчук стоїть перед доріжкою без верхнього одягу. На вулиці +2.

У холі палацу продавали канапки з ікрою за 25 гривень, наливали шампанське, коньяк, коктейлі.

"Мене запросив Халпахчі. Намагаюсь щороку допомагати фестивалю, - каже віце-спікер Руслан Кошулинський. - Кінофестиваль зараз актуальний саме під час війни. Для всього світу показуємо, що нам байдуже, щоб ви там не робили, а Україна живе тим життям, яким має. Шануємо свою культуру і приймаємо, запрошуємо найкращі досягнення інших".

Політик-свободівець каже, що нарешті наступної Верховної Ради у нього не буде.

Церемонія відкриття фестивалю розпочали національним гімном України. Після лунають гасла "Слава Україні" та "Україна – понад усе!". Далі вийшли на сцену телеведуча Яніна Соколова та міністр культури Євген Нищук.

"Коли приходить до нас на ефір Євген Нищук, я завжди питаю, коли будуть гроші на кіно", - каже Соколова.

Також поперемінно вела церемонію Руслана Писанка. Одягнена у чорну блискучу сукню з глибоким декольте.

Мер Києва Віталій Кличко викликав у гостей сміх і водночас підбадьорливі аплодисменти під час промови на сцені. А президент Петро Порошенко надіслав лист із привітанням відкриття 44-го фестивалю.

"Не зважаючи на багато проблем, не зважаючи на політичну кризу, економічні фактори, ми проводимо і один із ключових показників 45 фільмів є українськими, - каже зі сцени Кличко. - Впевнений, що ми повинні продовжувати ті традиції, які є в українському кіно, робити ключове, поширювати добру інформацію, давати ключове натхнення всім тим, хто приходить в кінотеатри. Не тільки в кінотеатрах ми можемо відчувати, коли.. Я не знаю жодної людини, яка не полюбляє кіно і ті відчуття, коли вимикається світло, коли починають йти титри. Кожен з нас відчуває себе людиною, яка зараз буде дивитись цікаву історію. Спасибі всім тим, хто працює в кіно, робить гарне відчуття і надає нам ключове рішення відчувати себе знову в казці, знову бачити цікаву історію і захоплюватись кіно".

Почесний президент фестивалю Віктор Ющенко вручив "Скіфського Оленя" за внесок у світове кіномистецтво грузинському режисеру і сценаристу Ельдару Шенгелаю. 30 років тому він здобув головну премію Всесоюзного кінофестивалю в Києві за фільм "Блакитні гори, або Неправдоподібна історія". Фільм покажуть цьогоріч на "Молодості".

Також вручили нагороду "За розвиток національного кіномистецтва" команді документального проекту "Вавилон'13".

На сцені вихованці академії естрадного і циркового мистецтв виконують акробатичні трюки на кільці та червоних шторах. Виходять хлопець і дівчина. За сюжетом розігрують сцену знайомства. Потім хлопця забирають в армію. Через кілька номерів він повертається із війни до коханої. Постановником церемонії була Наталія Пятигіна. Музичний супровід створював симфонічний оркестр під керівництвом Миколи Лисенка. Вперше за останні кілька років церемонія видалась сучасною, легкою, без народних колективів у шароварах, та в якій брали участь переважно молоді артисти.

Після показали фільм французького режисера Бенуа Жако "Три серця". У ньому зіграла Шарлотта Ґенсбур та Катрін Деньов. За сюжетом стрічки дві сестри ділять одного чоловіка на двох. Паралельно у цей час в столичному кінотеатрі "Київ" тривала режисерська версія "Німфоманки" Ларса фон Трієра.

"Мені подобається фільм. Ця бергманівська інтонація в європейському кіно. Зараз напрям у європейському кіно "міська новела" дуже важливий, - каже після показу режисер Дмитро Томашпольський. - Я дуже люблю Шарлоту Генсбург. Вона сексуальна. Це інтелектуальна сексуальність, хоча вона не красуня. У неї семітська біблейська зовнішність. Згадайте фільм фон Трієра "Меланхолія", як вона там зіграла. Вона дуже хороша актриса".

Кінофестиваль "Молодість" триватиме до 2 листопада. Переможці національної та міжнародної конкурсної програми отримають по 2,5 тисячі доларів, натомість гран-прі – 10 тисяч. Фестиваль відбуватиметься на 5 кіномайданчиках.

Зараз ви читаєте новину «Декольте Руслани Писанки, Кличко, червона доріжка та багато Шарлотти Ґенсбур – як зі смаком пройшло відкриття 44-ої "Молодості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі