Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2015 11:35

Де? Коли? За скільки? - Огляд літніх фестивалів

Де? Коли? За скільки? - Огляд літніх фестивалів

Фестивальний сезон вже не за горами, тому саме час планувати відпочинок і складати календар найочікуваніших подій літа. Gazeta.ua пропонує вашій увазі добірку 15 найгарячіших фестивалів, що проходитимуть упродовж червня-вересня цього року.  

Червень

REGGAE FESTIVAL

З 5 по 8 червня в Харкові (оз. Безлюдівка) відбудеться 4-й Міжнародний Реггі Фестиваль. Цього року організатори фесту порадують відвідувачів барабанними джемами, фаєр фестом, екстрим зонами, а також виступами музичних і танцювальних колективів з України, Росії, Австрії, Великобританії і Нігерії, серед яких - Soom T, Selfplayers і Ray Band. Дістатися до місця призначення можна за допомогою фірмового таксі чи маршрутки, які курсуватимуть протягом 4 днів прямо з вокзалу. Ціна квитків коливається від 350 до 1500 грн.

Країна мрій

Країна мрій 2015 вже традиційно пройде вмузеї просто неба "Пирогово" з 20 по 21 червня. Цьогорічний фестиваль обіцяє задовольнити музичні смаки кожного відвідувача. На 3 сценах: Disco Lounge Stage, World music stage і Ethno Jazz Stage виступатимуть "Бумбокс", ТНМК, ONUKA, "Мотор'ролла", "Піккардійська терція", Орест Лютий, Жадан та Собаки і вже традиційно - гурт організатора фестивалю Олега Скрипки "Воплі Відоплясова".Паралельно на фестивалі діятимуть ярмарок виробів народного мистецтва, книжковий ярмарок, майстер-класи народних ремесел, виставка народного малярства, дитяча галявина, етнічні кухні тощо. Для іногородніх туристів організатори запровадили спеціальні автобуси  "Країна мрій", що курсуватимуть з Вінниці, Умані, Черкас, Білої Церкви, Житомира і Чернігова безпосередньо до місця призначення.  Для всіх охочих на території фестивалю діятиме наметове містечко. Ціна квитків коливається від 50 до 400гривень.

Alfa Jazz Fest

Alfa Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щороку проходить  з 25 по 29 червня у Львові. 

Цьогоріч на трьох фестивальних сценах виступлять Mike Stern / Bill Evans Band (США), Herbie Hancock (США), Dennis Adu Big Band, Antony Strong, George Benson, Brian Blade (США), George Benson (США), Urban Gypsy (Україна), квартет Юрія Середіна (Україна) та інші.

Крім того в рамках фестивалю пройдуть майстер-класи відомих джазових музикантів і джем сейшени в нічних клубах міста.

Ціна квитків коливається від  від 200 до 3000 гривень.

  

Трипільське коло

Сьомий фестиваль "Трипільське коло 2015. Вогонь" пройде на пагорбах Ржищева орієнтовно з 26 по 28 червня. У зв`язку з ваганнями організаторів, програма фестивалю, ціна квитків і список хедлайнерів оголошуватимуться тільки на початку червня. Поки відомо лише те, що Трипільське коло 2015 пройде під  гаслом "Запалюємо серця!" , а тематика фестивалю торкнеться проблем реалізації соціальних програм.

https://www.youtube.com/watch?v=Sw4HnzqfbSA

Фестиваль "Стара Фортеця. Подорож крізь століття"

27-28 червня на Сумщині відбудеться фестиваль історичної реконструкції — "Стара фортеця". На гостей чекають захопливі лицарські поєдинки, турніри лучників, виступи музичних колективів, різноманітні майстер-класи і ярмарок ремісників. Кожен охочий зможе постріляти з лука чи арбалета, або спробувати себе у ролі середньовічного лицаря.  Лицарські змагання проходитимуть у номінаціях: "Щит-Меч", "баклер-Меч", бої "5 на 5", королівська номінація "21 на 21" та ін., а загальний призовий фонд фестивалю складе понад 30 000 грн. Ціна квитків коливається від 80 до 130 грн.

Липень

Шипіт 2015

Традиційно з 1 по 7 липня  на околиці села Пилипець, що в Закарпатській області пройде фестиваль "Шипіт". Напередодні свята Івана Купала на фест з'їжджаються тисячі неформалів, охочих відпочити від умовностей і благ цивілізації. Під девізом "love, peace & wine" організатори проведуть конкурс краси "Міс Шипіт", день дітей і, безпосередньо, грандіозне святкування Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня.

https://www.youtube.com/watch?v=P2FtyPPt47U

Odessa International Film Festival

Конкурсна програма цьогорічного фестивалю складатиметься з двох розділів: міжнародна конкурсна програма повнометражних фільмів і окрема українська національна конкурсна програма. Наразі відомо, що на місце в конкурсній програмі претендують 670 стрічок з 75 країн світу, серед яких - 163 українського виробництва. Організатори фестивалю приготували кілька сюрпризів для відвідувачів. Зокрема, в Одесі покажуть відреставровані короткометражки піонерів кінематографу - братів Луї і Огюста Люм'єр, а на Потьомкінських сходах вже традиційно проведуть кіноперформанс  "Людина з кіноапаратом". В рамках ОМКФ-2015 відбудеться  фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест" . ОМКФ-2015 відбудеться  з 10 по 18 липня, а ціна на повний абонемент коливається від 495 до 995 грн.

Холі фест

Щорічне індійське свято весни і яскравих фарб "Холі" пройде 11 липня в Києві на території Льодового стадіону. Традиційно на фестивалі відбудуться масові гуляння, обсипання фарбами з натуральних барвників і обливання водою.  Крім того організатори вже анонсували виступи Ярмака, Epolets, Клей Угрюмого, Тарабарової та ін.  Вхідні квитки можна буде придбати за 100 грн., а от набір спеціальних фарб обійдеться на 310 грн. дорожче.

Черемош-фест -2015

Фестиваль карпатської  туристичної культури "Черемош" відбудеться з  24 по 26 липня в с. Криворівня, що на Гуцульщині.  Ініціатива "Черемош-Фесту" привертає увагу людей до рекреації та туризму в долині ріки Черемош,  а також об'єднує в одне ціле музичну, художньо-культурну і туристичну складові. Гості фестивалю протягом двох днів зможуть взяти участь у сплавах порогами Черемоша, здійснити велосипедні та кінні прогулянки, навчитися створювати місцеві сувеніри, а ввечері насолодитися виступами  KozakSystem, LosColorados,  КораЛЛі, ДримбаДаДзиґа, Триста8ісім, Фліт, Один в каное тощо.Вхід і перебування на території фестивалю - традиційно безкоштовні.

Серпень

Бандерштат -2015

Бандерштат - це фестиваль національного духу, що пройде з 31 липня по 2 серпня поблизу Луцька. На відвідувачів фесту чекає насичена фестивальна програма: інтелектуальні гуртки, літературна сцена, низка спортивно-розважальних заходів, дитяче містечко, нічні кіноперегляди і туристичні екскурсії. Організатори вже анонсували витупи таких гуртів, як  Brutto, Тартак, O.Torvald, ONUKA, Карна, Тінь Сонця і Роллікс на головній музичній сцені фестивалю.Цьогорічний фест присвячений питанню пошуку шляхів і можливостей для втілення задумів молодого покоління українців. Відтак у рамках заходу відбудеться Форум молодіжних патріотичних організацій та ініціатив. Перші 100 квитків усі охочі зможуть придбати за 150 грн., після чого їх ціна становитиме 300 грн.

WOODSTOCK UKRAINE

Вже вдруге з 7 по 9 серпня на тереторії Свірзького замку, що у Львівській області під гаслом  "Peace, Love and Happiness" пройде фестиваль Woodstock UKRAINE.  Фестиваль  традиційно буде присвяченим благодійності, розвитку волонтерського руху в Україні та волонтерам ВБФ "Серце до серця",  а відтак безкоштовним (за умови реєстрації на офіційному сайті). На головній сцені фесту зіграють BAHROMA, ATMASFERA, RAGGAFAYA  та ін., а організатори обіцяють відвідувачам безліч сюрпризів, і не лише музичних.

ЗАХІD FEST

Фестиваль"ЗАХІD" відбудеться з 14 по 16 серпня, в долині Родатичі, що біля Львова. Цьогорічний фест охопить одразу 4 музичні сцени, на яких зіграють відомі українські і зарубіжні виконавці.На головній сцені: Matisyahu, Oomph!, ВВ, Бумбокс, Брати Гадюкіни, ТНМК, O.Torvald,  Жадан та Собаки, Brutto та ін. The Exploited, Dead By April, Alesana і Фліт виступатимуть на рок сцені. Незалежна сцена порадує відвідувачі виступами таких виконавців, як Pianoбой, the Вйо, Vivienne Mort і  Brunettes Shoot Blondes, а Kadebostany, Onukа і DakhaBrakha розважатимуть гостей фесту на нічній сцені. Організатори фестивалю наголошують: " Будь ти львівським батяром, харківським студентом, столичним манагером чи славним сином Одеси-мами – тут ти відчуєш себе своїм на своїй землі, із своїми однодумцями і спільною для нас усіх радістю від вільного життя! Адже Захід об'єднує і це наша основна ціль та мета".Наразі ціна квитків коливається від 770 грн. до 880 грн., а абонемент в наметове містечко обійдеться додатково ще у 100 грн.

Схід рок

Музичний фестиваль "Схід-Рок" уже втретє відбудеться в Тростянці напередодні Дня Незалежності України з 22 по 23 серпня. Протягом двох днів гості фестивалю зможуть насолодитися виступами BRUTTO, The HARDKISS , O.Torvald, MadCraft, Bahroma і Fontaliza,  а також екскурсіями тростянецьким гідропарком і турнірами з футболу та волейболу.  Організатори фестивалю пропонують усім відвідувачам безкоштовне наметове містечко неподалік від "Круглого двору", а вартість квитків на 2 фестивальних дні складатиме 250 грн.

Вересень

RESPUBLICA 2015

"Мистецтво – наша зброя. Прийшов час за неї братися", -  під таким гаслом з 4 по 6 вересня в Кам'янці-Подільському пройде міжнародний фестиваль вуличного мистецтва RESPUBLICA 2015. У програмі - "Бумбокс", BRUTTO, "Кожаный Олень", "Вагоновожатые", DaKooka, Stoned Jesus, "Один в каное", Mеgamass, Somali yacht club, Jinjer, Fontaliza та Onuka. Крім того, організатори анонсують проведення різноманітних акцій, цікавих майстер-класів і колективного оздоблення стін міста у стилі графіті в рамках фестивалю. Ціна квитків на 3 фестивальні дні складатиме 250 гривень, а кошти, які організатори зберуть під час фестивалю, обіцяють витратити на створення street-арту в Кам'янці-Подільському.  

Форум Видавців

Форум видавців - найбільший український книжковий ярмарок та один із наймасовіших заходів подібного типу в Східній Європі. Форум вже традиційно пройде з 9 по 13 вересня у Львові. В рамках цьогорічного фестивалю відбудеться вручення премії "Найкраща книга Форуму видавців", фестиваль "Молода Республіка Поетів",  благодійна акція "Третій вік: задоволення від читання",  ніч поезії та музики та бібліотечний форум. До співпраці з Форумом видавців цього року  активно залучатимуться не лише знані українські та закордонні письменники, а й видавці, зірки спорту та шоу-бізнесу, представники різних гілок влади, громадські, благодійні та комерційні структури.

Зараз ви читаєте новину «Де? Коли? За скільки? - Огляд літніх фестивалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі