Ексклюзиви
четвер, 27 червня 2013 22:23

Давай займемося любов'ю із стіною - учасник КерамоГРАФІТІфесту
7

Фото: Фото: Микола Марченко

У селищі Опішня на Полтавщині завершив свою роботу Національний КерамоГРАФІТІфест ("CeramicGraffitiFest") . Проходив протягом 2 днів. Провели його у рамках гончарного здвиження "Здвиг-2013". Це науково-мистецька акція національного музею заповідника українського гончарства, спрямована на пізнання традицій і досягнень гончарної культури, розвиток сучасного гончарства, популяризацію мистецтва кераміки в Україні.

10 година ранку. Біля бетонного паркану музею група художників графіті малюють панно.

"Давай наповну займемося любов'ю із цією стіною", – каже чорнявий високий хлопець дівчині, котра в балончику розмішує білу фарбу.

"Сєрьога, ти давай не переусердствуй, я пішов у закат, малюйте без мене" - обзивається їхній напарник і йде у тінь дерев.

Довжина панно біля 8 метрів. Здалеку виглядає як оригінальна, але не закінчена картина.

Неподалік зупиняється жінка. Довго розглядає панно.

"Я на заводі кераміки пропрацювала усе життя. Малювала, декорувала гончарні вироби. І скажу, що оця картина мені із усіх найбільше подобається. Тут поєднано і краєвиди Опішні, і далеке море, і дзвіночки польові" – говорить мешканка Опішні Раїса Шарай, 71 рік.

"Ми артгрупа "Вакцинація". Нас троє, це я, а також Валерій Кописов та Маріана Таріш. Своєю картиною хочемо показати безмежність світу. І розкрити її через інші виміри. У нас цими вимірами будуть чакри людини",– пояснює Сергій Сєрко із Херсона.

Метрів за 100 дівчина закінчує роботу над панно у вигляді мозаїки. Просить у сусідки жовту фарбу, щоб залити фон.

Гран-прі фестивалю присудили роботі "Розпис тарілок" Ганни Довгань із Харкова.

Вірі Тимошенко із Черкас за роботу "Ремесло поколінь" дали 1 премію. Друге місце здобула Аліна Канівець із Полтави за картину "Скарб".

Артгрупу "Вакцинація" із Херсона нагородили спеціальною премією за оригінальність розкриття теми гончарства.

Зараз ви читаєте новину «Давай займемося любов'ю із стіною - учасник КерамоГРАФІТІфесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі