середа, 29 лютого 2012 17:32

Центр візуальної культури запрацював після скандалу з виставкою - "лайном"

Центр візуальної культури запрацював після скандалу з виставкою - "лайном"

Центр візуальної культури на території Могилянської академії відновив діяльність після тривалого конфлікту з керівництвом університету.

10 лютого президент академії Сергій Квіт власноруч закрив виставку "Українське тіло", експоновану у Центрі. З того часу ЦВК кілька разів відновлював і припиняв свою роботу. У понеділок, 27 лютого під час акції протесту проти припинення діяльності Центру Квіт заявив, що роботу Центру буде відновлено.

На думку співробітника Центру Олексія Радинського, ця подія не є успіхом. Умови, в яких діють куратори Центру, не можна вважати нормальною роботою.

"У понеділок Сергій Квіт оголосив про відновлення діяльності, а вчора він вийшов із перемовин різко і оголосив, що він знову призупиняє діяльність Центру. В цій ситуації ми змушені були просити підтримку в кого тільки можна. Через наших польських партнерів ми отримала листа на нашу підтримку від Олександра Кваснєвського, який написав листа Сергію Квіту, де висловив занепокоєння утиском політичних свобод в Україні. І буквально через 5 хвилин після того як цей лист було поширено Сергій Квіт написав, що діяльність Центру відновлено", - зазначив Радинський у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Києво-Могилянки про ляпас Табачнику: Нас намагаються підставити

При цьому він сказав, що Центру довелося вдатися до крайніх дій, які підривають авторитет Могилянки, лише тому, що інші аргументи на керівництво академії не діють.

У понеділок стало відомо, що директор Центру візуальної культури Василь Черепанін залишає свою посаду, яку займав три роки від часу заснування ЦВК. Головування він передає працівниці Центру Інні Совсун.

"Це його особисте рішення. Воно пов'язане з тим, що Сергій Квіт вирішив перевести цей конфлікт у персональну площину. Коли його мистецтвознавча аргументація про те, що "Українське тіло" - це не виставка, а лайно була визнана некомпетентною, він почав казати, що ці слова стосувалися не виставки, а Черепаніна. В цій ситуації, думаю, кожна людина, яка має самоповагу, піде", - впевнений Радинський.

Зараз ви читаєте новину «Центр візуальної культури запрацював після скандалу з виставкою - "лайном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі