Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2014 17:19

"Це натуралізм, від якого хочеться забитися під стіл" - на прем'єру "Племені" прийшли зірки і віце-спікер Ради
18

Фото: Ольга Каменєва

10 вересня відбулась прем'єра картини Мирослава Слабошпицького "Плем'я".  11-го вересня стрічка вийшла в український прокат у 36-ти кінотеатрах.

На прем'єру до столичного кінотеатру "Мегаплекс" прийшли режисери Ахтем Сеїтаблаєв, Володимир Тихий, музиканти Фагот і Фоззі з ТНМК, Дмитро Шуров з дружиною, директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі, голова Держкіно Пилип Іллєнко.

За сюжетом стрічки навчатися до інтернату для глухих приходить новий школяр Сергій. Там закохується в однокласницю-повію Аню, яка зустрічається із ватажком шкільного кримінального угрупування. У фільмі багато еротичних сцен, в одному епізоді дівчина робить підпільний аборт. Сцена його триває 10 хвилин.

"Ну, его нах.. Я впечатлительный человек. Мне боль и страдание доставляет этический дискомфорт, - каже після перегляду, виходячи із залу, художник Олександр Ройтбурд. - Возможно это очень хорошое кино. Вот мне понравилась одна сцена вот эта, - натякає на сцену сексу в позі "69". - Я видел много кино с этой позой. Наверно, это была самая сильная съемка этой позы."

"Це така пострадянська чернуха. Але фільм настільки взяв високу планку у всьому. По-перше, в акторській грі, операторській і сценарній роботі, - розповідає дружина музиканта Дмитра Шурова Ольга. - Жанр такий мені не подобається. Деякі сцени не могла дивилась. Думаю, багато-хто так само не міг. Це такий натуралізм, від якого хочеться забитися під стіл, але не плакати. Мабуть, назва фільму "Плем'я", бо після совку ще не всі встигли вилюднитись. Є ще певні шари населення, які хочуть назад у радянські реалії. Це як плем'я, що живе по своїм законах, хоча й у нашій реальності."

До Києва з Білорусі приїхала виконавиця головної жіночої ролі Яна Новікова. "Плем'я" - це її перша робота в кіно.

"Эмоциональные сцены были сложные. Много требовалось изображать. Когда я прочитала сценарий, подумала, что не будет проблем, здесь так нужно двигаться, а здесь так. Слова запоминала. А потом нужно было импровизировать. Показывать разные образы. Была внутренняя борьба, - спілкуємося з Яною Новіковою через сурдоперекладача. - Главная героиня сложная. Она жестокая, бесчувственная, не любит людей. Потому что эгоистка, делает все ради денег, остальное ее не интересует."

Напередодні прем'єри Український оскарівський комітет висунув фільм "Поводир" Олеся Саніна на "оскар". У конкурсі також брала участь стрічка "Плем'я". Її автори хочуть оскаржити рішення оскарівського комітету.

За словами прокатника Дениса Іванова, 3-є із 9 учасників комітету були причетні до виробництва фільму "Поводир". Через це один із них, продюсер Ігор Савиченко, не брав участі у голосуванні. А ще двоє голосували дистанційно.

"Не будемо мовчати з приводу того, як це було організовано. У комітеті різні люди. Але більшість кажуть, що все нормально, а що ви хотіли, ну, не могла людина приїхати, то телефоном повідомила. Це такий дитячий садок, це так провінційно. Ми ж говоримо про долю фільму, який дійсно може потрапити на "Оскар", - каже Іванов. - Ця легковажність відображається на результаті, і як його сприймають. Ми не будемо мовчати. Будемо цю історію викачувати на повну до зміни і реформи оскарівського комітету. Це елементарне знущання над нормами, які мають бути в експертній групі."

Також фільм "Плем'я" вийде у 24-ох країнах. Стрічку вже показують у Франції.

Зараз ви читаєте новину «"Це натуралізм, від якого хочеться забитися під стіл" - на прем'єру "Племені" прийшли зірки і віце-спікер Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі