пʼятниця, 21 листопада 2014 11:18

"Це фільм про тих, хто весь цей рік здавав кров, нерви і емоції" - 94 дні Майдану покажуть очима журналістів
10

сторінки книги "94 дні. Євромайдан очима ТСН"
Фото: Олена Павлова
сторінки книги "94 дні. Євромайдан очима ТСН"
сторінки книги "94 дні. Євромайдан очима ТСН"
сторінки книги "94 дні. Євромайдан очима ТСН"
сторінки книги "94 дні. Євромайдан очима ТСН"

До річниці Майдану команда телеканалу "1+1" підготувала мультимедійний проект "94 дні. Євромайдан очима ТСН". Його складові - сайт, книга та фільм про роботу журналістів під час Революції гідності. Спеціально для нього Андрій Хливнюк, Джамала та Дмитро Шуров записали пісню "Злива". 

Сайт http://euromaidan.tsn.ua/ - документальний інтернет-проект, де щодня з'являтиметься відео, фотографії та спогади про події цього дня минулого року. 

Книга "94 дні. Євромайдан очима ТСН" вийшла у видавництві "Основи". Це ілюстрований документальними кадрами з Майдану альбом. Кожен розворот присвячений певній даті, події якої окрім світлин ілюструють також записи журналістів у блогах, коментарі політиків та активістів Майдану і тексти новин того дня. Коштує альбом 180 гривень. 

"Книжка - зручний формат для пам'яті, - пише у передмові головний редактор проекту Тетяна Пушнова, генпродюсер телеканалу "Ukraine Today". - Для користування нею не треба електрики, інтернет-мереж чи додаткових інструментів. Її можна розгорнути будь-коли на будь-якій сторінці й зануритись у спогади. А багатьом є що згадати про ті часи. Тому ми вирішили перекласти телевізійні сюжети книжковою мовою. А ще надати голос журналістам, бо від них у цих подіях залежало неймовірно багато". 

Фільм "Рік очима ТСН" покажуть 29 листопада о 20.15 в ефірі телеканалу "1+1". 

"Поняття героїзм повернулося в наше життя, - сказала на презентації проекту у столичному "Мистецькому Арсеналі" креативний продюсер Final Cut Media Олеся Ногіна. - Героями на екрані були активісти, військові, ті, хто домоглися перемоги на Майдані, ті, хто зараз відстоюють перемогу на Сході, Лікарі, люди різних професій. Але ми зрозуміли наскільки героїчними за цей рік стали наші колеги репортери. Цей фільм ми вирішили створити про новинарів. Хто весь цей рік - не в буквальному сенсі, а в емоційному - здавав кров, всі нерви, всі емоції. Як ведучі виходили в прямий ефір і коментували смерті, які відбувалися, онлайн. Оператори, в яких забирали камери. Журналісти, які ризикували життям, звикали до все більш тяжких бронежилетів. Все це ми вирішили зафіксувати на плівці цей момент, щоб усі зрозуміли, що це - професія, дуже потрібна, як ніколи. Тому, колеги - це про Вас".

Над фільмом працювала телеведуча Катерина Осадча, яка назвала цей проект найвідповідальнішим за всю свою кар'єру, оскільки цього разу їй довелося брати інтерв'ю у своїх колег.

Зараз ви читаєте новину «"Це фільм про тих, хто весь цей рік здавав кров, нерви і емоції" - 94 дні Майдану покажуть очима журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі