четвер, 30 жовтня 2014 13:34

"Бумбокс" і Kozak System відіграли теплий концерт на підтримку українських бійців
14

Фото: Міха Хайкін

В київському кубі "Юність" пройшов благодійний концерт в підтримку українських солдат в зоні АТО. Свою небайдужість проявили такі музичні колективи як "Бумбокс", "Козак Сістем", "Шабля", Сергій Кузін, Соня Сотник. Ведучі Генадій Попенко та Анна Заклецька нагадували гостям впродовж вечора про те, наскільки важлива їхня допомога українським бійцям.

На зібрані гроші, а це 60 тисяч гривень, організатори планують зігріти солдат в зоні бойових дій, забезпечити їх теплими речами: берцями, спальниками, термобілизною, бронежилетами, касками та інших потрібними речами.

Цього вечора серед присутніх в залі були і деякі бійці із зони АТО, з якими волонтери не припиняють спілкуватися після їхнього повернення до мирного життя.

За словами організатора, Ольги Лашко, музичні групи, беручи участь в концерті, навіть не думають згадувати про гонорари.

"Всі групи, які виступають, погоджуються виступати з першого разу і це справжні патріоти і багато з них вже багато місяців їздять зі мною в зону АТО і в військові частини, і ніколи не виникає питання, що це теоретично повинно оплачуватися гонораром, мало того, люди часом оплачують самі бензин" , - сказала Gazeta.ua Ольга Лашко

Саме завдяки волонтерам українські солдати можуть нормально харчуватися і воювати.

"Приїхати туди і запитати у будь-якого загону та бригади: "Завдяки чому вони їдять, гріються і воюють?"Я думаю, що всі вони без винятку скажуть, що завдяки волонтерам на 80-90 відсотків. Я об'їздила всю Україну і жодної військової частини або бригади не зустріла, які виживають без допомоги волонтерів", - сказала організатор.

Лідер групи "Бомбокс" Андрій Хливнюк вражений тим, як змінилося ставлення до музикантів сьогодні.

"Жахлива прірву між інфо і реальністю, - сказав зі сцени лідер гурту" Бомбокс", - ще вчора здавалося не було ніяких стін. За 10 років існування ніхто ні разу не зарубав, не сказав на вушко навіть, що "це російська пісня, ми не поставимо, тут у нас Україна" . Такого я ніколи не чув і тепер все перевернулося і команди деякі невиїзні, деякі заборонені, нас просто не стало".

Організатори також вчора представили благодійний фонд "Оберіг роду", метою якого є підтримка українських солдат в зоні АТО та сприяння в подальшій реабілітації і допомога їх сім'ям.

Зараз ви читаєте новину «"Бумбокс" і Kozak System відіграли теплий концерт на підтримку українських бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі