вівторок, 28 жовтня 2014 12:12

Бред Пітт лютує, а бджілка Майя радіє – Кінопрем'єри 30 жовтня

Бред Пітт лютує, а бджілка Майя радіє – Кінопрем'єри 30 жовтня

Суворі зимові циклони відморозили почуття вітчизняних дистриб'юторів. На цьому тижні вони привезли в українські кінотеатри виключно жорстокі прем'єри. У прокат виходить переповнена безнадією та песимізмом драма "Лють" та отруєна підступністю "Сирена". Компанію їм складуть нервозний трилер "Перш ніж я засну" та цинічна "Викради мою дружину". Молодіжний ромком "Якщо твоя дівчина – зомбі" – і та не обійшлася без ходячого мерця. Єдина розрада серед фільмів цього тижня – дитяча анімація про бджілку Маю, у якої завжди все добре. От би нам усім так…

Лють

"Кожен сильний рівно на стільки, наскільки сильна людина поруч із ним", - проголошує слоган стрічки.

Події фільму розгортаються у 1945 році, коли перемога над нацистами вже близька. Союзники впевнено просуваються до Берліну. Та це не означає, що їм вже не доведеться понести великі втрати. У центрі сюжету – екіпаж танку, на дулі якого написано "Лють". Вони пройшли усю війну, і добре розуміють, що таке вбивати та виживати. До їх команди долучається молодий новобранець, який ще ніколи не вбивав та не керував бойовою машиною. У такому складі екіпажу доведеться вистояти у наднебезпечному бою.

"Лють" припаде до душі фанатам військового кіно – тим, хто скучив за безстрашними хлопцями, пострілами, крові, а також заряду патріотизму і бойового духу на великому екрані. Ще це відмінна можливість на дві години "вибратися" зі своїх тепличних умов", - oКino.ua.

Серена

"Хочу забути про все окрім нас з тобою", - говорить закоханий протагоніст стрічки.

Сюжет переносить глядача у 1929 рік, у гори Північної Кароліни. Молодий та амбітний Джордж разом зі своєю дружиною Кароліною створюють лісопромислову імперію. Серена вміє маніпулювати чоловіком, змушуючи його робити досить відчайдушні вчинки. Одного дня вона дізнається, що не зможе мати власних дітей. Це штовхає її на жорстокий вчинок вбити незаконнонародженого сина Джорджа.

"Стрічка просто переповнена нез'ясовними компромісами. Через це її назвеш скоріше "сліпою", аніж поганою", - New York Magazine/Vulture.

Перш, ніж я засну

"Ніхто не знає, хто саме намагався вбити вас, окрім вас самої", - говорять головній героїні трилеру, яка страждає на амнезію.

Багато років тому жінка втратила пам'ять. З тих пір вона пам'ятає лише сьогоднішній день. Щоранку вона знайомиться зі своїм чоловіком. Щодня з острахом озирається у своїй оселі. І щодня на неї чекають нові несподівані відкриття. Та одного разу жінка знаходить фотоапарат з відеозаписом, у якому вона говорить на камеру "Нікому не можна вірити"… З цього моменту протагоністка починає детально вглядатися в оточуючих людей – чи не намагаються вони її використаи?

"Цей абсолютно невиразний психологічний трилер репрезентує колізію втраченої можливості", - Hollywood Reporter.

Викради мою дружину

"Він – дебіт. Це так мило…" - зітхає один з персонажів.

Потрапивши у в'язницю Орделл знайомиться з Луіс. До цього моменту їх поєднувала лише однакова стаття у кримінальному кодексі – угон – а після цього – поєднуватиме шлюб. Наступною їх справою стає викрадення дружини детройтського девелопера. Та виявляється, що отримати викуп за неї у них не вийде. Адже він бідний, як церковна миша. Аби не лишитися без грошей, вони вигадують запасний план – справжнє вбивство не без допомоги викраденої дружини, що прагне помсти своєму байдужому чоловікові.

"Фільм є прикладом тієї ситуації, коли величезна кількість відмінних акторів, що цілком гідно відіграли свої партії, все таки виявляються не в змозі наповнити картину необхідною енергією", - Кinopoisk.ru.

Якщо твоя дівчина – зомбі

Ти з'їла людину! – кричить спантеличений протагоніст

А що ж ти хотів? Зомбі їдять людей! – відповідає йому його розлючена дівчина.

У Зака вмирає дівчина. Хлопець пірнає у невтішну скорботу, з якої його, мабуть, вже нічого не може витягти. Та несподівано для всіх дівчина воскресає у якості зомбі. Через те, що почуття до неї у Зака ще не охолонуло – він радо приймає її у свій дім. Та у певний момент йому доводиться змиритися, що це вже геть не та дівчина, яку він колись кохав.

"Зомбі-гумор - це лише один бік фільму. Є у нього і драматична складова, причому не менш цікава. Речі, про які ми не хочемо замислюватися без особливих на те сумних причин, тут окреслено незвичайно жирно", - Empire.

Oscar Shorts

"Короткометражні стрічки надважливі для кіноіндустрії, адже дозволяють режисерам вдосконалити їх вміння", - говорить Стів МакКуін, режисер стрічок "12 років рабства", "Сором" та "Голод".

У цій міні-програмі – підбірка з п'яти короткометражних фільмів, що цього річ претендували на "Оскар" у відповідній номінації. За заповітну статуетку боролися картини з Данії ("Гелій"), Великобританії ("Загадка Вурмана"), Фінляндії ("Мені що, розірватися?"), Франції ("Перед тим, як все втратити") та Іспанії ("Це був не я").

Кращим серед них Американська кіно академія визнала датську картину. В ній розповідається історія, у якій співробітник лікарні допомагає тяжко хворому хлопцю повернути радість та смак до життя. Все це йому вдається зробити, розповідаючи про чарівну країну Гелій. За словами The Guardian, ця стрічка може лишити байдужими лише крісла у кінозалі.

"Ці шедеври точно витримають перевірку часом", - Chicago Sun-Times

Бджілка Майя

"Тут не має нічого важливішого за дружбу", - ласкаво говорить голос за кадром, що розповідає історію допитливої бджілки Маї.

У безхмарну ідилію літнього лісу ввергаються оси, які викрадають мед, який довго-довго збирали бджоли. Від запасів меду залежить життя королеви бджолиного рою. Відважна бджілка Мая рушає на перемови з осами, аби повернути головний скарб своїх побратимів. Під час подорожі вона познайомиться з дружньою павучихою, дивакуватими мурахами, стрімкими стрекозами та розумним коником.

Зараз ви читаєте новину «Бред Пітт лютує, а бджілка Майя радіє – Кінопрем'єри 30 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі