понеділок, 02 вересня 2013 16:15

Брати Капранови випускають комікс про незалежність України з незвичними мапами та портретами

Цього тижня друком виходить нова книга від Братів Капранових - "Мальована історія Незалежності України".

Це виклад історичних подій про розвиток української державності, починаючи від трипільських та кіммерійських племен аж до 1991-го року. Вона об'єднує в одне ціле історію всіх українських земель - від Закарпаття та Галичини до Слобожанщини та Криму. Має 80 сторінок.

Книга спирається тільки на відомі факти. Кожну з історій супроводжує мапа, портрет та комікс. За завдання письменники собі ставили показати історію України так, щоб її можна було швидко розтлумачити і домогосподарці, і дитині.

Музикант Юрко Журавель, соліст рівненського гурту OT VINTA, малював портрети історичних діячів. Також до ілюстрації 38-ми історій долучилися ще 5 художників - Олександр Бронзов (Чернігів), Олександр Костенко (Дніпропетровськ), Юрій Васін (Вінниця), Олег Коллар (Миколаїв), Роман Барабах (Львів). У кожного був свій історичний період.

Як кажуть Брати Капранови: це "історія без шмарклів, без чорних дір і білих плям, без фантазій і натяжок. Історія, яку можна читати без брому і без антибіотиків. Її створили не ми, а наші прадіди і їхні прадіди, і прадіди їхніх прадідів. Саме вони збудували державу, яку передали нам, а ми передамо нашим дітям".

5 вересня у Києві відбудеться урочистий старт продажу книги. Почне його перший президент незалежної України Леонід Кравчук та автор Акту про незалежність України Левко Лук'яненко. У книгарні "Є", що знаходиться по вулиці Лисенка, 3 о 18:30 вони поділяться своїми враженнями від "Мальованої історії Незалежності України".

Зараз ви читаєте новину «Брати Капранови випускають комікс про незалежність України з незвичними мапами та портретами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі