неділя, 29 березня 2015 01:45

Бійці Правого Сектора та їхні друзі відіграли в Києві рок-вечірку
20

Фото: Наталія Янковець

У Києві відбувся благодійний концерт у підтримку 13-го запасного батальйону Добровольчого українського корпусу "Правий Сектор". На ньому виступили самі учасники бойових дій, а також музиканти, що їх підтримують. Організовував захід вояка-музика Олексій Бик, - пише Gazeta.ua.

О шостій тридцять вечора перед клубом на Подолі вже було гамірно. Широкий хідник край дороги заставлений машинами, обклеєними знаками Правого Сектора та просто червоно-чорними кольорами. Один легковик має на місці номера напис "ПТН ПНХ".

Серед публіки - хлопець на інвалідному візку. Пересувається сам - швидко і доволі бравадно. Кілька людей намагалися допомогти йому з'їхати по сходинках, але ніхто за ним не встиг.

О 19:30 почався концерт. "Гречка Є!" - гурт, який грав першим. Під такою назвою виступає зменшений склад групи "Самі Свої". Пісні теж були старі-відомі, зокрема - "Купальський попіл" і запозичена в Тризубого Стаса співанка про глину й водія вантажівки. Після співів вокаліст Олег Сухарєв ще розказав довгу гумореску. Особливо це тішило, здається, музикантів, які наступні мали виходити на сцену - "Joryj Kloc", бо в цей час відлучились не то їсти, не то пити, двоє їхніх музик, а це половина команди. Зате зібравшись, відіграли цілу годину, аж поки не довелося спішити на зворотній поїзд до Львова.

Естафету передали переяслав-хмельницьким музикантам "Телері". В їхньому виконанні звучали пісні й російською мовою. Наприклад, пісня з таким приспівом:

"У укропа два раба,
у верблюда два горба,
а у псковского десанта
ни таблички, ни гроба".

Було відчутно, що зону АТО гурт об'їздив із гастролями сумлінно. Зал добре знав їхню творчість, а після виконаної програми ще випросив на біс пісню про вимушене щастя українця: "раєм земним для мене стане маленький бункер край села". 

Співачка і гітаристка цього колективу Леся Рой виходила на сцену і після того. На соплці, скрипці й акордеоні підігравала гуртам "Вій" і "За вікном".

Фронтмена "Вія" Дмитра на прізвище Добрий-Вечір того вечора теж не відпустили, поки не заспівав свій солдатський "Лист додому" зі словами "три дні не милися, та не голилися". Шанувальники називають пророчими кінцеві слова пісні: "Я революція. Я конституція. Я президент, я контингент, гарматне м'ясо та народний герой!"

- Ти що ведеш цей концерт? Я вже другий раз підходжу під сцену, бо думала, що ти співати будеш, - говорить одягнутому в піщаний камуфляш ведучому Святославу Бойку молода дівчина - особливо тендітна, поруч із ним. За якийсь вона таки дочекалася свого:

- А зараз я маю велику честь запросити на сцену себе. Я співаю в гурті "Широкий лан", і ми сьогодні вперше виступимо для вас в акустичному складі, - почав представлятися Бойко.

Одна з пісень - написане між Попасною та Щастям звернення до Володимира Путіна.

Ближче до кінця в супроводі гітариста заспівав вокаліст гурту "Сокира Перуна" Арсеній Білодуб.

Зараз ви читаєте новину «Бійці Правого Сектора та їхні друзі відіграли в Києві рок-вечірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі