неділя, 26 червня 2016 12:42

"Без акордеону почувався ампутованим" — Ігор Завадський

"Без акордеону почувався ампутованим" — Ігор Завадський
фото:Сергій Старостенко

Акордеоніст Ігор Завадський під час перебування у СІЗО 4 роки не тримав у руках акордеон.

Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Без інструменту відчував себе ампутаваним. Перші роки здавалося, що тримаю його у руках. Тільки хотів натиснути клавіші, як розумів, що його немає. У снах постійно бачив себе з акордеоном на сцені. Відчував енергетику глядачів, чув їхні аплодисменти, бачив їхні посмішки і вдихав запах квітів. Друзі не раз хотіли передати мені акордеон, але їм не дозволяли. Коли мене перевели у СІЗО, хтось із вищих керівник ГПУ подзвонив начальнику ізолятора і сказав: "Якщо в нього з'явиться акордеон, з тебе зроблять дєвочку". Начальники мінялися. Але ці слова передавали один другому", - сказав Ігор Завадський.

"Щоб якось розробляти пальці, на столі намалював кнопки. Кілька годин на день грав на них. 2013 року просив у начальника тюрми дозволити мені побачення з акордеоном. Зворушливим листом просив дозволити годину подивитися на інструмент через скло. Наприкінці дописав: "У пам'ять про свою померлу маму хотів би виступити перед працівниками СІЗО". Він відповів: "У вас не той статус, щоб грати на концертах", - додав акордеоніст.

Детальніше про те, як Ігор Завадський 4 роки прожив у СІЗо читайте у матеріалі "Надія Савченко сказала: "Про мистецтво поговоримо з вами, коли я стану президентом, а ви – міністром культури"

Зараз ви читаєте новину «"Без акордеону почувався ампутованим" — Ігор Завадський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі