Ексклюзиви
неділя, 19 лютого 2017 16:19

Берлінський кінофестиваль виграв фільм про службовий роман
8

Головний приз 67-го Берлінського кінофестивалю отримав угорський фільм "Про тіло і душу"

Картина режисера Ільдіко Еньеді, роповідає про службовий роман двох працівників бійні.

Автор: http://ocdn.eu
 

Інспектор з якості Марія погано розпізнає і виражає емоції та важко переносить фізичні контакти з іншими людьми. Сторониться колег і чітко слідує інструкції, через що її поведінка стає предметом обговорення і жартів колег. І тільки фінансовий директор підприємства Ендре, самотній немолодий чоловік з паралізованою рукою, з першого погляду бачить у дівчині свою єдину.

Гран-прі журі дістався сенегальському режисера Алену Гомісу за фільм "Феліс" про співачку з Кіншаси, яка всіма способами намагається допомогти своєму тяжкохворому синові.

Автор: https://www.berlinale.de
 

"Срібного ведмедя" за кращу режисуру отримав фін Акі Каурісмякі, що представив фільм "Зворотній бік надії" про сирійського біженця. До Фінляндії головний герой потрапив на не легально на вантажному судні.

Автор: media.finnkino.fі
 

Кращою актрисою Берлінале визнана Кім Мін Хі з Південної Кореї, яка знялася в картині Хону Сан Су "Вночі на пляжі наодинці" про роман дівчини і одруженого чоловіка.

Автор: https://www.berlinale.de
 

"Срібного ведмедя" за кращу чоловічу роль отримав австрійський актор Георг Фрідріх, який знявся у фільмі німецького режисера Томаса Арслана "Яскраві ночі". Зіграв батька, який залишив родинну, але намагається налагодити стосунки зі 14-річним сином.

Приз за кращий сценарій отримали чилійці Себастьян Леліо і Гонсало Маса.

Автор: https://www.berlinale.de
 

"Їх драма "Фантастична жінка" здобула чимало глядацьких симпатій, - розповідає журналістка Олена Опанасенко, що працює для німецьких видань. - Головну роль виконала Даніела Веґа, котра, як і героїня фільму, вирішила змінити чоловіче ім'я на жіноче й почати нове життя в образі оперної співачки. Бойфренд героїні раптово помирає, а його родина сприймає коханку-трансексуала вкрай вороже. "Моя героїня була готова сприйняти світ, яким він є. Це він не готовий сприймати таких людей, - поділилась Даніела після прем'єри фільму. – Як будь-яка звичайна людина, вона має право на повагу і співчуття після втрати коханої людини. І коли її позбавляють навіть цього – вона залишається собою, йде далі. Виходить на сцену і співає. Ось що робить її направду фантастичною жінкою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українсько-німецький фільм отримав Гран-прі на "Берлінале"

Нагороди в честь засновника фестивалю Альфреда Бауера за найперспективніший ігровий фільм отримала польська режисерка і сценарист Аґнешка Холланд за картину "Слід" .

Гран-прі міжнародного журі дістався фільму "Школа № 3" українки Єлизавети Сміт і німця Георга Жено про школярів в Донбасі.

"На прем'єру документального фільму "Школа №3" в Берлін приїхали 12 героїв, котрі в ньому знімались", - продовжує Олена Опанасенко.

Автор: http://cultprostir.ua
 

"На екрані бачимо їх ще дітьми, сором'язливими школярами з Донеччини а на сцені вони вже більш дорослі . До глядачів звернулась дуже зворушлива дівчина Вікторія, котра зізналась: перед камерами говорити про особистий біль їй було непросто. Як і решті персонажів, їй потрібно було принести на зйомку одну з важливих для неї речей, про яку зможе щось розповісти. Це був браслет з російським триколором, який вона зробила для коханого. Саме такий хотів мати, бо вважає себе патріотом Росії. Коли він дізнався, що дівчина товаришує з українськими волонтерами, повернув їй подарунки й попросив, аби більше його не турбувала. "Зараз мені вже значно легше, - каже школярка. – А коли було боляче, я розповідала для тих, кому теж, можливо, зробили боляче. Щоб вони почули і дізнались, що не одні такі".

Берлінський міжнародний кінофестиваль проводиться в столицы Німеччини з 1951 року. З 2016-му головну нагороду Берлінале - "Золотого ведмедя" - отримав документальний фільм італійського режисера Джанфранко Розі "Море у вогні" про біженців з Африки і з Близького Сходу.

Зараз ви читаєте новину «Берлінський кінофестиваль виграв фільм про службовий роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі