Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2014 16:48

Автору "Сніданку у Тіффані" виповнюється 90

Автору "Сніданку у Тіффані" виповнюється 90

30 вересня виповнюється 90 років з дня народження одного з найобдарованіших і одіозних американських письменників ХХ століття Трумену Капоте, пише Cultprostir.

Публікуватися майбутня зірка американської прози почав ще в 40-х, у вільний від письменництва час він брав участь в бурхливих вечірках, писав сценарії і знімався в кіно. За роль у фільмі "Вечеря з убивством" Трумена було номіновано на Золотий глобус. Капоте виступив сценаристом знаменитого фільму Джона Х'юстона "Одержи перемогу над дияволом" (1953), головну роль в картині зіграв Хемфрі Богарт.

Найзнаменитіша з екранізацій Трумена Капоте - фільм Блейка Едвардса "Сніданок у Тіффані" (1961): головною зіркою екрану була чарівна Одрі Хепберн, чий образ з фільму став одним з найбільш виразних та популярних жіночих образів у масовій культурі ХХ століття. "Я шалено закохана в Хосе. Я навіть думаю, що якби він попросив мене кинути палити, я б кинула."- Говорила героїня Хепберн.

Автор "Літнього круїзу", "Голосів трави" і "Холоднокровного вбивства" помер від цирозу печінки у віці 59 років. У 2005 році на екрани вийшов байопік письменника під назвою "Капоте". Роль бунтівного генія виконав Філіп Сеймур Хоффман - за свою роботу актор був удостоєний головного призу Американської кіноакадемії - Оскара.

Зараз ви читаєте новину «Автору "Сніданку у Тіффані" виповнюється 90». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі