середа, 23 квітня 2014 12:10

Авангард анімації і вся правда про музеї - в Україні стартує австрійське кіно
5

Великий музей
Великий музей
Пересечь границу
Висока продуктивність
Божа роса

Найяскравіші і резонансні картини Австрії останніх років покажуть вже на третьому фестивалі австрійського кіно. У цьому році він пройде в Києві, Одесі, Харкові та Львові.

Відкриє фестиваль документальний фільм "Великий музей". Картина, яка стала призером Берлінале-2014, - це унікальний погляд за лаштунки грандіозного Музею історії мистецтв у Відні. Камера ковзає просторими коридорами, величними залам і таємничими сховищами Музею. А його працівники одночасно є жерцями храму, повного скарбів і професіоналами, залученими в структуру сучасних менеджерських і маркетингових операцій.

Також на великі екрани вийде призер Вієннале-2013 і учасник Роттердамського міжнародного кінофестивалю 2013 - драма про любовний трикутник "Перетнути кордон". Персонажі Ганс і Яна живуть у підпільній ідилії в прикордонній зоні Австрії. І їхній світ готовий похитнутися через появу на горизонті молодого солдата.

"Божа роса" розповідає історію чотирнадцятирічної дівчинки-підлітка, яка намагається завоювати любов рідної матері. Коли останню звільняють з в'язниці, вони разом їдуть за місто. Екскурсія стає першим випробуванням для їхніх стосутнків. За спільним курінням, танцями і прогулянками вони розуміють, що між їх потребами і очікуваннями величезна прірва.

У програмі і драма про двох братів, які не втрачають можливості насолити один одному. У "Високій продуктивності" одного разу кожен з них отримує шанс допомогти іншому. Ситуація "ти мені - я тобі" з перспективою стати ближче один одному дуже скоро переростає в запеклу боротьбу. Під загрозою опиняються життєві цінності, бізнес, любов, єдність родини.

У короткометражну програму, за традицією, увійшла добірка кращих анімаційних австрійських стрічок з фестивалю Ars Electronica 2013: фільми представлені в секціях "Експеримент", "3-D анімація", "Наратив", "Психічні стани", "Late Nite". У 2013 році головною темою фестивалю - Total Recall: The Evolution of the Memory - стала еволюція людської пам'яті, її вплив на життя людей, а також її роль у сучасному інформаційному суспільстві.

Програма, яку вже в четвер зможуть оцінити українські глядачі, складається з обраних робіт австрійських режисерів, які ілюструють весь спектр можливостей використання нових технологій у сучасній анімації - це буде своєрідний авангард сучасної комп'ютерної анімації.

Фестиваль "Тиждень австрійського кіно" стартує 24 квітня - в Києві в кінотеатрі "Київ", в Одесі в кінозалі "U-CINEMA" на Одеській Кіностудії, у Харкові в кінотеатрі 8 1/2, а у Львові в "Палаці Мистецтв".

Зараз ви читаєте новину «Авангард анімації і вся правда про музеї - в Україні стартує австрійське кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі