пʼятниця, 30 вересня 2016 09:30

Янковський та Іллєнко підбили підсумки кінофестивалю "Громадський проектор"
5

У Миколаєві пройшов третій щорічний Фестиваль короткометражного кіно "Громадський проектор", який цього року проводився під темою "Зміни". Покази найкращих фільмів учасників і церемоній нагородження відбулися 24 вересня.

"Третій рік поспіль ми фінансуємо кінофестиваль і бачимо, що він росте і якісно, ​​і кількісно. Завдяки таким кінофестивалям, багато хто з тих, хто сьогодні надіслав на конкурс свої фільми, отримає партнерів, інвестиції на нові проекти. Вірю, що це принесе хвилю успіху і для країни в цілому. Про Україну дізнаватимуться в світі через творчість, через мистецтво", - сказав меценат Ігор Янковський, благодійний фонд якого традиційно підтримує проведення кінофестивалю.

  Фіналісти кінофестивалю разом з організаторами та журі
Фіналісти кінофестивалю разом з організаторами та журі

Протягом трьох років "Громадському проектору" дійсно вдалося перетворитися з кінофестивалю регіонального масштабу на всеукраїнську подію. Цьогоріч на конкурс було надіслано вдвічі більше робіт у порівнянні з минулим роком - 80 кінострічок. Конкурсанти представляли різні регіони України, були представники Києва, Львова, Одеси, Харкова, Дніпра, Миколаєва, Херсона. Покази кращих короткометражних фільмів відвідало більше 500 гостей.

  Червона доріжка кінофестивалю
Червона доріжка кінофестивалю

"Тема фестивалю цього року дуже до речі, тому що в українській кіноіндустрії сьогодні відбувається дуже багато важливих змін. Ухвалення закону про державну підтримку кінематографу без перебільшення – найбільш революційний крок в реформуванні української кіноіндустрії з часів здобуття незалежності, і це крок до Європи, це прощання з рудиментами Радянського Союзу" - заявив Глава Держкіно Пилип Іллєнко, який в цьому році очолив журі кінофестивалю.

  Голова оргкомітету Андрій Лохматов, голова Держкіно Пилип Іллєнко та меценат Ігор Янковський
Голова оргкомітету Андрій Лохматов, голова Держкіно Пилип Іллєнко та меценат Ігор Янковський

Переможців визначали у двох номінаціях, глядачі також вибрали свого фаворита. Переможцем в номінації "Ігрове кіно" став Олег Філіпенко з Києва, який зняв короткометражний фільм "Квадрати". У номінації "Документальне кіно" переможцем став Володимир Колбаса з Полтавської області з фільмом "Срібним полем". Приз глядацьких симпатій за підсумками голосування в залі дістався миколаївському режисерові Євгену Уманова за фільм "День в Ніко". Завдяки фінансовій підтримці Ігоря Янковського всі фіналісти конкурсу отримали грошові премії, які допоможуть їм у подальшому творчому розвитку.

  Режисер Володимир Колбаса отримує приз від Ігоря Янковського
Режисер Володимир Колбаса отримує приз від Ігоря Янковського
   Глядачі кінофестивалю
Глядачі кінофестивалю
Зараз ви читаєте новину «Янковський та Іллєнко підбили підсумки кінофестивалю "Громадський проектор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі