Ексклюзиви
пʼятниця, 17 червня 2016 17:37

Американська телеакадемія відзначила український фільм

Американська телеакадемія відзначила український фільм

Документальний фільм про події на Майдані "Зима у вогні" у Беверлі Хіллз отримав приз The Television Academy Honors.

Про це повідомляє портал Медіа Бізнес. Фільм був відзначений Американською телеакадемією як той, що надихає, підвищує обізнаність та мотивує до змін .

"Від імені моєї країни та всієї міжнародної команди, яка працювала над фільмом, я дуже вдячний за цю нагороду. Революція гідності багато чому мене навчила і я прагнув задокументувати її та показати світові. Ця відзнака дуже важлива для України, що продовжує свою боротьбу. Я хотів би присвятити цю нагороду усім тим, хто віддав своє життя за свободу", - відзначив режисер стрічки Євген Афінєєвський у своїй промові на церемонії.

Премія Television Academy Honors заснована Американською телеакадемією у 2008 році. Вона відзначає телевізійні проекти, що надихають на зміни у суспільстві. Серед лауреатів премії: телесеріали "C.S.I: Місце злочину", "Хор", "Новини" та ток-шоу "Шоу Опри Вінфрі".

В основі "Зими у вогні" зйомки 28 операторів-аматорів. Вони зафіксували на камеру 93 дні київської зими 2013-2014 років. До хроніки української революції увійшли записи з місця подій та інтерв'ю з учасниками протестів. Стрічку було номіновано на Оскар-2016 у категорії "Найкращий документальний фільм"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Український мультфільм "Микита Кожум'яка" вийде у світовий прокат

Зараз ви читаєте новину «Американська телеакадемія відзначила український фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі