четвер, 23 жовтня 2014 12:55

Американська школа заборонила знімати лесбійську драму з Джуліанною Мур

Американська школа заборонила знімати лесбійську драму з Джуліанною Мур
Фото: АР

Керівництво американської католицької школи для хлопчиків, розташованої в місті Нью-Рошелл штату Нью-Йорк, заборонив зйомки нового фільму "Право на спадщину" (Freeheld) з участю актрис Джуліанни Мур і Еллен Пейдж, повідомляє The Guardian. Рішення шкільної адміністрації пов'язано з тим, що головні героїні картини за сюжетом є лесбійської парою.

У школі Нью-Рошелла повинна була зніматися ключова сцена фільму, в якій персонаж Мур закликає громадян визнати права гомосексуальних пар нарівні з іншими, після чого вмирає.

Продюсер Майкл Шамберг в листі до директора школи Джону Флаерті підкреслив, що основна ідея драми не пов'язана з гомосексуальною тематикою. "Мова в картині йде про визнання гідності жінки, яка була сміливим громадянином своєї країни", - пояснив він. Шамберг також додав, що в середині жовтня Папа Римський Франциск закликав терпиміше ставитися до гомосексуалістів.

Картина "Право на спадщину", постановкою якого займеться Пітер Соллетт, буде заснована на реальних подіях. Сюжет будується навколо двох американок - офіцера поліції Лорел Хестер (Джуліанна Мур) і її співмешканки Стейсі Андре (Елен Пейдж). Хестер, чий стаж роботи в поліції становив понад 20 років, виявила, що у неї важка форма раку. Вона спробувала оформити документи, які дозволили б Андре отримати певні пільги після її смерті, однак Хестер відмовили.

Справжня Лорел Хестер померла в лютому 2006-го на 50-му році життя, вже після того як влада погодилися переглянути підхід до справи.

Зараз ви читаєте новину «Американська школа заборонила знімати лесбійську драму з Джуліанною Мур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі