четвер, 19 травня 2016 09:40

69-і Канни стали платформою для діалогу з українським кінематографом – Янковський
6

   Голова Держкіно України Пилип Іллєнко та меценат Ігор Янковський відкривають бізнес-ланч
Голова Держкіно України Пилип Іллєнко та меценат Ігор Янковський відкривають бізнес-ланч

З пропозицією створити на базі найвідомішого кінофестивалю міжнародний майданчик для діалогу професіоналів у сфері кіно виступив керівник Держкіно України Пилип Іллєнко. Його ідею підтримав відомий український меценат Ігор Янковський, який довгий час підтримує український кінематограф.

Головне завдання бізнес-ланчу під час Каннського кінофестивалю - організувати живу бесіду між українськими продюсерами та їхніми іноземними колегами, в якій перші б змогли поділитися своїми ідеями та напрацюваннями, вислухати поради іменитих кінематографістів та знайти партнерів і спонсорів для своїх проектів. Ділова зустріч увінчалася справжнім успіхом: її відвідало більше 70-ти українських та іноземних продюсерів, режисерів та відбірники кінофестивалів. "Бажаю всім гостям відкрити для себе нову Україну і знайти надійних партнерів для реалізації найсміливіших проектів в галузі кінематографу", - привітав учасників зустрічі Ігор Янковський.

Як виявилося, український продукт цікавий професіоналам з Італії, Франції, Німеччини, Ізраїлю, Польщі та багатьох інших країн. Учасниками зустрічі стали навіть представники Індії та Австралії. Вони високо оцінили роботи українських кінематографістів та виявили бажання до більш тісної співпраці.

  Італійський продюсер Фабіо Канепа
Італійський продюсер Фабіо Канепа

Під час ділової зустрічі Пилип Іллєнко розповів про сучасний стан кіноіндустрії нашої країни, розказав про значні перспективи та відзначив, що ця зустріч допоможе показати Україну та її кінематограф під новим кутом. Він також зазначив, що така подія - прекрасна можливість для початківців-режисерів зав'язати ділові зв'язки з іменитими кінематографістами. Зокрема, молоді режисери Нікон Романченко та Наріман Алієв представили іноземним продюсерам свої фільми.

  Нікон Романченко представляє свій фільм продюсерам
Нікон Романченко представляє свій фільм продюсерам
"Ці хлопці роблять перші кроки в кінематографі, і для нас дуже важливо підтримати їх на цьому етапі. Саме для цього ми вже четвертий рік поспіль фінансуємо проведення в Україні Національного конкурсу короткого метра, успішно провели Всеукраїнський конкурс позитивного кіно "Україна. Шлях до миру!". Фіналістів та переможців ми традиційно привозимо на такі великі кінофестивалі як Берлінський і Каннський, щоб вони могли знайти собі закордонних партнерів та продовжувати знімати кіно", - заявив Ігор Янковський.
  Генеральний продюсер ОМКФ Юлія Сінькевич, Ігор Янковський та Світлана Сухіна
Генеральний продюсер ОМКФ Юлія Сінькевич, Ігор Янковський та Світлана Сухіна

Окрім цієї зустрічі в рамках Каннського кіноринку відбудуться покази короткометражних фільмів 10 молодих українських режисерів, які потрапили до Канн завдяки підтримці Ігоря Янковського. Вони не лише особисто представлять свої роботи, але й візьмуть участь в майстер-класах, побувають на лекціях зірок світового кінематографу та отримають можливість зав'язати корисні знайомства.

  Гості та учасники бізнес-ланчу
Гості та учасники бізнес-ланчу
Зараз ви читаєте новину «69-і Канни стали платформою для діалогу з українським кінематографом – Янковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі