Ексклюзиви
понеділок, 18 серпня 2014 17:57

2,5-метрову карту України вишиють у всіх містах
8

Фото: Олена Власова

У центрі Рівного другий день поспіль перехожі вишивають велику карту України – до всеукраїнської акції "Україна–разом!". Мапу на банерному полотні почепили до стіни намету на майдані Незалежності ще учора, 17 серпня.

За задумом організаторки Ірини Кондратенко із Вінниці, мешканці кожної області мають вишити на карті свої герб та прапор. Рівне стало другим містом, куди передали полотно для встановлення нового національного рекорду – мапи, яку вишиває найбільша кількість людей.

"Поставили намет в неділю опівдні. Найпершою взялася за голку співачка Анжеліка Рудницька, яка є нашою землячкою і дуже гарно вишиває. Вона вишила білий хрест на гербі Рівненщини. А потім до нас потягнулися десятки людей, які просто проходили повз майдан. Підходять навіть чоловіки, які вперше в житті спробували вишити бодай один хрестик. Я всім проводжу інструктаж", - розповідає місцева майстриня Юлія Кирильчук, яка підказує перехожим, що і як треба вишивати.

Більшість перехожих у Рівному вишивають тільки свою область, але переселенці беруться й за Луганщину та Донбас. Кілька чоловік уже почали вишивати анексовану республіку Крим. Точну кількість учасників будуть знати по закінченні акції.

Акція на майдані триватиме у Рівному до вечора. Наступного дня полотнище передадуть до Луцька, де його вишиватимуть волиняни. Останнім місцем, де завершать вишиту карту, має стати Київ.

Зараз ви читаєте новину «2,5-метрову карту України вишиють у всіх містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі