Ексклюзиви
четвер, 30 квітня 2015 17:08

20 тисяч квітів, колажі дизайнерів і фотовиставка: відкрили "Атмосферу Катерини Білокур"
12

Фото: Олег Жмаченко

В Києві стартував наймасштабнішей проект, присвячений видатній українській художниці Катерині Білокур. У виставковому просторі "Атмосфера" відкрили інсталяцію із 20 тисяч квітів за мотивами картин художниці, презентували колажі дизайнерів і унікальний фотопроект. Виставка покликана вкотре нагадати про легендарних відомих жінок-українок, які за життя набули світової слави.

Величезну інсталяцію із 20 тисяч квітів, які любила малювати Білокур, розташували на стіні арт-простору. Ними обклеювали також і підлогу. Протягом місяця, доки триває виставка, кожен відвідувач може наклеїти до інсталяції свою власну квітку. Інсталяцію вже назвали стіною для селфі, бо на її фоні всі активно фотографуються, кажуть організатори.

Ще одна спеціальна експозиція — стіна з колажами. Їх відомі українські дизайнери створили з елементами малюнків, ескізів, фотографій і наклейок. Дизайнери спробували уявити, як би виглядали вбрання сучасних жінок з елементами картин видатної художниці. Зокрема, фешн-дизайнер Олена Пржонська створила свій колаж за один день. За словами дизайнерки, картини Білокур випромінюють ніжність і добро. "Квіти самі по собі нести щось погане не можуть за визначенням", - ділиться враженнями про картини художниці Олена.

Презентували також і фотопроект, для якого модельєр Ольга Навроцька, телеведуча Юлія Зорій, співачки Єва Бушміна і Наталія Жижченко з гурту ONUKA приміряли улюблені квіти Білокур: півонію, гібіскус, доржині та ірис. Під час фотозйомки відомій телеведучій Соломії Вітвіцькій кілька разів переробляли зачіску. За словами журналістки, тканина сукні для фотосесії була схожа на цупкий шовк. "Кожну пелюстку жоржини до вбрання дівчата кріпили вручну. В результаті вийшов справжній шедевр. Перед тим провели просто-таки ювелірну роботу", - каже Соломія.

На презентації "Атмосфери Катерини Білокур" вкотре нагадали також і про всеукраїнський конкурс малюнку. На нього вже надіслали багато робіт. Імена трьох переможців оголосять 15 травня. "Троє фіналістів конкурсу навчатимуться за спеціальною програмою у Київському інституті декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Бойчука. Також стажуватимуться у Національному музеї України та в Пінчук Арт-центрі", - розповідає організатор проекту Катерина Старунська.

Зараз ви читаєте новину «20 тисяч квітів, колажі дизайнерів і фотовиставка: відкрили "Атмосферу Катерини Білокур"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі