пʼятниця, 19 грудня 2014 15:13

15 українських зірок взяли участь у проекті "Щирі"
17

17 грудня відбулася презентація проекту "Щирі", участь у якому взяли 15 українських зірок. "Щирі" — присвята українському костюму — ставить за мету показати багатство та колорит традиційного одягу. Для зйомки стиліст Антоніна Белінська зібрала понад 30 колекційних костюмів з 10 регіонів України. Підготовка до зйомки тривала понад два місяці, адже організатори хотіли не тільки відтворити ретро-фотографії початку ХХ століття, а й зробити реконструкції вже втрачених головних уборів.

"Щирі" — дуже масштабний проект, — розповідає організатор проекту, управляючий директор ТЦ "Домосфера" Наталія Кравець. — Ми до останнього не знали, чи приїдуть, наприклад, на зйомку надзвичайні борщівські костюми, чи вдасться майстрам зі студії Лесі Патоки під наглядом колекціонерів зробити репліки на чудові вінки, які не збереглися, чи привезуть дукачі, яким понад 150 років... І тільки зараз я дивлюся на 12 прекрасних фотографій і розумію, що все вдалося. "Щирі" — проект про любов до України і всього українського, але це також проект про любов до людей. Саме тому ми пропонуємо усім небайдужим купити "щирий" календар на 2015 рік. Усі гроші, які будуть зібрані з його продажу, будуть спрямовані на допомогу нашим пораненим солдатам, які знаходяться на лікуванні у Клінічному військовому шпиталі м.Києва. Вже з сьогоднішнього дня календар можна придбати на виставці проекту та в усіх магазинах ТЦ "Домосфера". І, звичайно, ми радо запрошуємо всіх на виставку "Щирі"!

Героїнями проекту "Щирі" стали відомі українські красуні: телеведучі Маша Єфросиніна, Ольга Фреймут, Лілія Ребрик, Василіса Фролова, Яніна Соколова, співачки Ната Жижченко (проект Onuka), Альона Вінницька, Каша Сальцова ("Крихітка"), Юлія Саніна (The Hardkiss), Санта Дімопулос, Наталія Дзеньків (Lama), дизайнер і режисер Ольга Навроцька, голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська, хореограф Олена Шоптенко та актриса "Студії Квартал 95" Олена Кравець.

"Щирі" в фактах і цифрах:
• Зйомка проекту тривала понад 24 години.
• Окрім українських зірок, у зйомках взяли участь троє кошенят та ягня, яке знімальна група назвала на честь Лагерфельда — Карлом.
• Прикрасам, які вдягала Олена Кравець, 150 років.
• Вінок, який приміряла Маша Єфросиніїна, виготовлений з квітів із папірусного паперу. Кожну пелюстку спершу фарбували, а потім вкривали воском.
• Десять низок намиста з коралів, таких, наприклад, як у Ольги Фреймут, коштували, як два-три воли.
• Головні убори на Юлії Саніній, Олені Кравець, Ользі Фреймут, Ользі Навроцькій: Patoka Studio, на Яніні Соколовій: вінок ― майстерня MAKOVIYA, на Маші Єфросиніній: вінок — студія "Шляхетний одяг".

Проект "Щирі" відкритий з 18 грудня 2014 року по 19 січня 2015 року за адресою Столичне шосе 101, ТЦ "Домосфера".
Вартість великого календаря — 200 грн, маленького — 100 грн. Виставка безкоштовна для відвідування.

Зараз ви читаєте новину «15 українських зірок взяли участь у проекті "Щирі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі