Ексклюзиви
субота, 04 січня 2014 02:56

У старовинному храмі Львова відкрили фотовиставку дітей-сиріт і відомих фотографів
7

Фото: Фото: Ольга Швед

В львівському Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (колишній костел Єзуїтів) в самому центрі Львова відкрили фотовиставку"Різдвяне диво в об'єктиві".

У старовинному храмі відвели спеціальне місце для того, аби показати фотографії дітей-сиріт і їхніх наставників – відомих львівських та українських фотографів. Фотовиставка у храмі стала завершальним етапом проекту "Різдвяне диво в об'єктиві", організованого спільно з волонтерським рухом "Руки допомоги" та львівськими фотографами.

Виставка привернула дуже велику увагу відвідувачів, адже роботи вражають якістю та цікавим задумом.

Два тижні сироти з інтернатів Львова і області вчилися фотографувати разом із своїми наставниками-фотографами. Відвідувачі виставки мають вибрати найкращу роботу, автор якої отримає в подарунок фотоапарат.

"У конкурсі взяли участь 12 професійних фотографів та 12 дітей-сиріт, які навчаються в старших класах шкіл-інтернатів. Протягом двох тижнів з 12 по 25 грудня фотографи навчали дітей. Кожен фотограф мав свого учня. Діти вивчали теорію, вчились фотографувати та бачити життя через об'єктив. Діти фотографували, що хотіли, а фотографи - дітей. В результаті ми отримали по дві роботи від кожної пари. Загалом представлено понад 20 робіт", – каже керівник "Центру опіки сиріт" Львівської архієпархії УГКЦ отець Роман Прокопець.

Фотовиставка триватиме до 12 січня, потім буде визначено переможця, якого нагородять фотоапаратом, решта учасників отримають солодкі подарунки. Після завершення фотовиставки, організатори планують влаштувати благодійний аукціон з розпродажу світлин.

Зараз ви читаєте новину «У старовинному храмі Львова відкрили фотовиставку дітей-сиріт і відомих фотографів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі