Ексклюзиви
понеділок, 13 січня 2014 15:00

П'ятірка оригінальних кліпів за мотивами українського "Щедрика"

П'ятірка оригінальних кліпів за мотивами українського "Щедрика"
Кадр з кліпу гурту "ВВ"

Одна з найвідоміших новорічних пісень у світі "Щедрик" звучить англійською у фільмах "Гаррі Поттер", "Сам удома" та мультсеріалі "Південний парк". Багато людей у світі не знають, що "Щедрик" у обробці Миколи Леонтовича - це українська пісня.

Gazeta.ua підібрала п'ятірку нових новорічно-святкових кліпів в оригінальній авторській обробці.

"Щедрик" ВВ

До зйомок кліпу гурт ВВ готувався рік. Працював над ним кліпмейкер Володимир Якименко. Зняли за 27 годин.

Музиканти гурту "ВВ" виступили у ролі волхвів з різдвяного вертепу. Сини Скрипки 7-річний Роман і Тарас, 4 роки, знялися в образі пастушків. Козу, Ірода, Янгола та Маланку зіграли артисти цирку й танцівники.

Відео "Щедрик" йде уповільнено. "Працювали з камерами, які роблять понад тисячу кадрів на секунду. Кліп нагадує калейдоскоп, де всередині змінюється кольоровий візерунок" - каже Олег Скрипка.

"Це Різдво!" OT VINTA

Кліп зняли та змонтували за 2,5 дні. Працював над ним київський режисер Андрій Приймаченко.

"У нас є гірка біля нашого Рівненського Палацу дітей та молоді, - каже Юрко Журавель, лідер гурту От Vinta. - Там і знімали. Чисто спонтанно вийшли на гірку і відразу зібралася купа дітей кататися. Вона десь метрів 150. З'їжджали кілька разів. Багато чого довелося вирізати, бо навіть без звуку було видно, що ми їдемо і матюкаємося. І весело, і страшно, і боляче було".

На початку відео гурт обіграв "епопею кінця світу". Герой вилазить з бункера і йде кататися на гірку. Також у кліпі знявся і етно-гурт "Веснянка" та "Срібна роса" з Рівненського Палацу дітей та молоді. Текст пісні написав Юрко Журавель, а мелодію переробили з пісні "Let it Snow".

"Щедрик" ROCK-H

Знімали святковий ролик у ляльковому театрі "Бавка" за участю симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії. Режисер - Олександр Кулик. Кліп зняли спонтанно - за дві години.

Rock-H поєднав рокові ноти з академічною музикою і закарпатським фольклором. До речі більшість пісень гурту - закарпатською говіркою - "русинською бесідою", як називають її самі музиканти.

У додаток до українських імпровізацій на тему щедрівок та новорічних пісень, зарубіжні виконавці також експериментують з популярними святковими мелодіями.

"Carol of the Bells" PENTATONIX

Це доволі футуристична капела гурту Pentatonix на популярну композицію "Carol of the Bells'". Ця пісня гурту увійшла в їхню спеціальну різдвяну збірку "PTXmas".

"Carol of the Bells" THE PIANO GUYS

Гурт заснували практично в музичному магазині невеличкого міста Юта штату Джорджіа. Пауль продавав піаніно і Джон Шмідт зайшов туди аби потренуватися для концерту. Разом вони писали музику і знімали відео. Потім до них долучився віолончеліст Стівен Шарп Нельсон.

Цього року вони відзняли посеред Нью-Йорку чергове святкове відео "We Three Kings". На каток вони витягли піаніно та віолончель, а сотні людей каталися навколо них на ковзанах. Минулого року гурт також створив власну імпровізацію на тему "Carol of the Bells".

І вітаємо сьогодні з Маланкою! Щедрих Свят!

Зараз ви читаєте новину «П'ятірка оригінальних кліпів за мотивами українського "Щедрика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі